De bästa ställerna i Rom!

Ja, som jag har lovat er så kommer jag idag att berätta om de bästa ställerna där man kan äta god mat, köpa den bästa glassen och den bästa shoppingen!
Hoppas ni alla har uppskattat att Simone har gästbloggat här hos mig och att ni vill lika mkt som jag att hon ska komma tillbaka och skriva när hon väl är i USA! Men nu över till dagens ämne!

Affärerna: De bästa kläd/skor/smycksaffärerna hittar du på Via del Corso! Här är det lagom prisnivå där inte plånboken behöver lida och man kan hitta fina saker här! Om du är ute efter mer märkeskläder så som Dior, Gucci, Chanel osv ska du söka dig till Via Condotti, som ligger vid spanska trappan!

Några av mina favorit affärer är:
BRANDY ♥ MELVILLE: som jag och min syster blev bara storm förtjusta i! Här sålde de bommuls plagg, så som snygga linnen med djup urringning i ryggen, magkorta t-shirts, blommiga kjolar och shorts, de sålde också jättefian smycken men fjädrar på och en och en annan väska med BRANDY ♥ MELVILLE`S logga på.
Adresser: Via del Corso, 435ANG   och    Via Grottino, 433C

Camomilla: Det här var en urgulligbutik som sålde Hello Kitty prylar men även andra saker, Framför allt så sålde dem väskor, plånböcker, och prydnadsaker! Camomilla butiker finns i städer så som Milano och Rom mm men ska öppna fler butiker i Paris, Barcelona och Madrid! Är ni sugna på att se vad de erbjuder kan ni klicka in på deras hemsida camomilla.it
Adressen: Via del Corso 118

Maten: överallt i Rom kunde du hitta pasta och pizza på nästan varenda meny, vilket är bra tycker jag är jag älskar pasta och pizza! I Rom är pizzorna tunna och har en frasigbotten, precis som jag gillar.

Blue Ice: Är en glasskedja i Rom som finns på flera ställen! Här har de jättegod glass och om ni äter glass här någon gång smaka på jordgubbsorbeten och passionsorbeten då! Verkligen hur goda som helst!

06 Cafe: Här har de klart Rom´s bästa pizzor! Här är pizzan extra tunn och frasig, men på menyn står det inte bara pizza här kan du äta tortellini ,pasta, kött, sallader mm.
Adress: Ligger precis intill BRANDY ♥ MELVILLE butiken på Via del Corso.

Taverna Priscilla: Här gör de sin egna pasta och den är verkligen hur god som helst! På menyn finns, fisk, kött och pasta såklart! Plus i kanten är att det är en fruktansvärt roligt personal som jobbar där. Till restaurangen tillhör även ett hotell, men man behöver inte bo på hotell för att äta där men jag skulle rekommendera att bo där, förmodligen kanske vi ska bo där nästa gång vi åker till Rom.
Adress: Via Calabria 19
Mer info om restaurangen? KLICKA HÄR 


Överallt på Rom´s gator kunde du också hitta sånna här små söta blomster "butiker"

En av de många Zara butikerna kunde du hitta på Via del Corso

Här har ni den bästa affären i Rom! BRANDY ♥ MELVILLE!
OCh med den här bilden avslutar jag detta inlägg! Hoppas ni får en bra torsdag! Självblir det väl att åka in till Borås och "fira" in den första torsdagskvällen med mkt musik och härliga människor!


Update

Hej igen!

Jag hann inte berätta så mycket om mig själv, men iallafall. Jag heter Simone är 19 år och bestämde mig förra hösten att jag ville åka som au pair till USA. Nu är det jag och kompis till som ska till usa så jag är inte ensam om att känna mig helt galen som gör detta!

Till min familj då, jag ska ta hand om tre barn, Jackie 12, Tori 9 och Katie 6 år och deras underbart snälla mamma Kimberly och maken John. Familjen består även av 2 hundar och 1 adopterad katt, vilken tur att jag gillar djur!
De älskar att resa, de ska till Hawaii i Juli och i November då jag är nere ska vi på en kryssning, men vart vet jag inte. Det känns jätte bra när vi skypat och vi mailar dagligen om vardagliga ting. Jag längtar egentligen mest till hösten, då man hunnit komma in i vardagsrutinerna och vet hur allt fungerar, det blir mest hektiskt de första veckorna (jobbigt enligt mig).
Vad jag vet än så länge så får jag en bil, en mobil, eget rum - med toalett så det jag egentligen är nyfiken på är hur staden och huset ser ut. Sant dock att bilder säger mer än tusen ord, men jag läängtar till att faktiskt få stå utanför huset by myself. Om ni är sugna på att åka kan jag berätta allt, hur man går tillväga osv.
Mail: [email protected]

Kram!


BILDBOMB: ITALIA, ROMA 20-27 Juni

Hej! som sagt är jag tillbaka ifrån det vackra Italien, Rom! Det har varit en vecka med mycket glass, god mat och massvis med historia! Idag tänkte jag mig att ge er en bildbomb under veckan i Rom och imorgon kommer jag att berätta vart du kan köpa den bästa pizzan, var du köper stans bästa glass, vart du fyndar billiga kläder och en underbar butik som säljer Hello Kitty prylar och andra saker, hur länge man ska vara i Rom för att hinna se de mesta av alla sevärdheter och sist men inte minst min favoritbutik i Rom! Men som sagt detta händer imorgon! Hoppas ni har haft en bra vecka och jag vill be om ursäkt att det blev lite fel med gästbloggaren men nu vet ni att det är Simone som har gästbloggat och att hon ska förmodligen komma tillbaka lite senare i sommar eller höst (Vad hemst det låter att skriva höst! sommaren har knappt börjat ju) och gästblogga när hon väl är på plats i USA! Ne nu får det vara slut pratat här kommer bilder!


Jag, mamma och pappa på Spanska trappan

Utsikt ifrån spanska trappan ner till märkesgatan Via Condotti





Piazza del Popolo



Fontana di Trevi

Colosseum

Av stenarna som hade rasat ifrån Colosseum använde romarna till att bygga framsidan av St. Peterskyrkan i Vatikanen!

Romarriket började vid den lilla vita pricken (ROM)

Och hade spridit sig så här långt!

Peters Kyrkan

St Petersplatsen

Amanda och jag inne i St Peters kyrkan.

Phantheon

Piazza Navona


Gästbloggaren har anlänt..

Den hemliga gästbloggaren..

Jag ska ut och resa den 25:e Juli, eller rättare sagt flytta som au pair och vara borta det närmsta året. Fanny har redan skrivit lite om detta magnifika land - USA!

Det är mycket känslor som spelar in just nu och samtidigt som jag vill åka så går tiden här hemma nästan för fort. Jag hinner inte med allt jag vill hinna med och att lämna min familj och vänner är svårare än vad jag trodde det skulle vara. Men som sagt jag kommer ju få min andra familj i USA, min "host-familj".

För att vara exakt så ska jag till Kalifornien, El Dorado Hills. Ca 2h bilresa från San Fransisco och 30 minuter från Sacramento. Sacramento är delstaten Kalifornias huvudstad och har en befolkning på ca 500 000 invånare. Runt om där jag bor, El Dorado Hills, finns det mycket fin natur, parker, shoppingcentra, gym osv. Än så länge tror jag att jag kommer stoorm trivas!

Jag lägger upp en bildbomb med bilder och så kommer jag med mer update senare!

Mitt hus i USA

Baksidan av huset

En del av Sacramento

För att kunna läsa mer om mig när jag flyttar klicka in: www.lifebysimone.blogspot.com

Blev lite fel där!

Jag är så ledsen men jag hade nog gett fel lösenord eller om det var melj adress till den hemliga gästbloggaren men ska försöka fixa detta, gästbloggare kommer att komma i alla fall!
Är tillbaka ifrån Rom nu! Har haft det super bra! Kraaaam!

SERPA

Igår när jag tittade på en plats i solen så letade ett par hus i Serpa som är en liten by som är belägen i området Alentejo Region i Portugal och bara 30 kilometer ifrån den spanska gränsen. Byn har kvar den där gamla känslan som de flesta områden kring medelhavet har kvar idag, vilket gör att det bli mer mysigare på något sätt.
Mer info om Serpa? KLICKA HÄR

Om du vill veta om några sevärdheter (nedanför) i Serpa kan du klicka på länken HÄR:
-Museu do Relógio
-Castelo de Serpa
-Museu Entográfico
-Museu Arqueologico




NAXOS - Familjeön

Naxos är den största ön bland Kykladerna i Egeiska havet i Grekland.
Naxos landskap varierar med ett grönt kuperat inre. I Dalarna växer det vindruvor som sedan blir till vin och just ifrån Naxos kommer självaste vinguden Dionysos.
Naxos är en underbar badö och är ett paradis för barnfamiljer och för en parsemester.
Små byarna på Naxos är Agios Arsenios, Tragea, Filoti, Sangri och Apollonas men detta är bara ett få tal byar på ön Naxos.
Vindsurfing är väldigt populärt runt området Mikri Vigla och för er som vill så långt bort ifrån vindsurfningen och havet finns det en gokart-bana några kilometer utanför staden Naxos.
I staden Naxos finner du massvis med restauranger och mysiga gränder.
När ni väl är på Naxos så måste ni provsmaka dem lokala likören Kiltron, som är gjord på citronträdens blad.

Om du är intresserad av charterresor på ön finns det att boka på: Apollo

Mer info om Naxos? KLICKA HÄR




MAGALUF

Min syster och hennes kompisar har funderat länge på vart de ska åka när de går ut gymnasiet och ett av deras alternativ är Magaluf som just idag är dagens resetips.

Magaluf är en ort på den spanska ön Mallorca som är placerad ute i medelhavet. Magaluf är väldigt populär bland charterturister som åker på sol- och badsemester. Kommunen som Magaluf ligger i heter Calvía. På Magaluf råder det för de mesta delen sol och bad och party. Hit åker oftas ungdommar för att festa.

Boende på Magaluf?:

BelleVue Vistanova
Hotell i Palma Nova-Magaluf.
Restaurang finns i hotellet, bar vid poolen.
Rummen har luftkonditionering, värdeförvaringsskåp och telefon.

TRH Torrenova
Hotellet ligger på en kulle i magaluf och har utsikt över medelhavet. 
Hotell Torrenova har studiolägenheter och lägenheter med pentry, kokplatta och eget badrum.
Torrenovas restaurang serverar internationell mat. 

Flera hotell på Magaluf: Sembo


Nu är det bestämt!

Japp nu är det bestämt! Redan nu den 20-27 kommer det att komma en gästbloggare och berätta lite om hennes resemål för er. Hoppas ni tycker detta är en bra ide att få höra lite om andras resor än när jag sitter här och berättar sevärdhet efter sevärdhet. Om någon av er vill gästblogga på min blogg om något speciellt ställe du har varit på kan både vara i Sverige eller utomlands får gärna kommenterar i det här inlägget!


Gästbloggare!

Den här sommaren kommer det att vara två gästbloggare på min blogg som kommer att berätta lite om deras resemål! Men jag kommer inte att avslöja vilka resemål det är fören de berättar själva. Men jag kommer att berätta mer om detta när det börjar närma sig! Lite roligt att få höra lite om andra människor än bara mig eller hur? 

Hoppas ni får en bra sommar med sol och bad! <3


BAHAMAS

Är en stat bestående av 700 olika öar i Västindien, Bahamas ligger mellan Florida och Kuba. Den största ön är Andros. Huvudstaden på Bahamas är Nassua som ligger på ön New Providence. Bahamas näst största stad ligger på ön New Province och heter Freeport.
På Bahamas råder det ett milt klimat som lockar många turister. 8 av 10 turister är ifrån USA medans resten är antingen ifrån Canada eller Europa.
Bahamas har också vackra stränder som lockar turisterna hit.
Det officiella språker de talar i landet är engelska.
Valutan är Bahamska dollar, (BSD)

Sevärdheter/Att göra?:

Pink Sand Beach:
Är en sandstrand på ön Harbour Island. Sanden här är ljusrosa och har uppkommit av koraller, snäckor mm. Pink Sand Beach är en otroligt vacker sandstrand och en av de bästa för dykare som har kommit hit för att utforska havet.

Dolphin Encounter: Här kan du få simma med delfiner. "Parken" ligger i huvudstaden Nassua. Du kan även få mata delfinerna här och stället är barnvänligt och väldigt uppskattat av barnen. Vill du veta mer om Dolphin Encounter?









OBS

Inget inlägg imorgon! För då ska jag på avslutingsbal med min kära klass 9e och de andra niona såklart!
Här kommer två bilder ifrån skolans muckdag (spex)




Jag & Sandra!
Någon som vill gissa på vad vi är? Inte så svårt va?


MONACO

Är en stadstat i västeuropa. Monaco ligger på franska rivieran vid Liguriska havet som är en del av medelhavet. Monaco ligger några kilometer ifrån Frankrike och Italiens gränser. Staten ses som ett skatteparadis. Många av Monacos befolking är rika och kommer ursprungligen inte ifrån Monaco. Monaco är en av Europas mikrostater.
I Monaco pratar de franska och huvudstaden i Monaco heter just Monaco.
Staten är känd för sina vackra klippiga miljöer och sitt soliga medelhavsklimat. De nya delarna av Monaco är mycket tättbefolkade och här finns många höghus.

Sevärdheter/att göra?: Monaca är också mycket känd för sina kasinon som du kan hitta lite här och där i den lilla staten.

Den exotiska trädgården: På Jardin Exotique som den igentligen heter kan du hitta runt 600 kaktusar ifrån Afrika och Central Amerika. 

Kasinot i Monte Carlo: Är ett berömt kasino, för att komma in så ska man vara rik, man kommer inte in om man inte har pengarna men man kan komma in till första delen det finns ernarmade banditen.

Se koraller med Aquavision: Under en 35 minuters båtresa kan du upptäcka vad som finns på havets botten längst Monacos gränser. Båten har glasfönser så man kan titta på alla koraller och fiskar.

Det finns många sevärdheter i Monaco men de bästa sättet att uppleva dem är inte att titta på massa olika sidor och läsa om det, de bästa sättet är att utforska det på egen hand med egna ögon och öron! För mer sevärdheter i Monaco: KLICKA HÄR


Monte Carlo
 


Var inte blyga!

Ja, var inte blyga mina vänner! Berätta gärna om era resor och spännande upptäcksfärder eller helt enkelt avkopplande semestrar! Vore så roligt att få veta lite om era favorit resemål! Och tipsa gärna mig om något speciellt ställe för er som ni har varit på, kan både vara i Sverige och utomlands! Så glöm inte tipsa! Ses snart igen. Imorgon står Monaco på schemat och det vill ni inte missa! Ha det bra! ♥

Hitta bostad utomlands

Många av sveriges befolkning tror jag är trött på vårat väder (inte nu) som vi har i Sverige, man måste alltid ha en plan B om man har tänkt sig att sitta ute tex, man måste tex ha en plan B när det gäller all sorts utomhus aktivitet! Vilket är väldigt tråkigt, man måste alltid tänka på vad ska jag ha på mig, ska jag ha en jacka på mig eller inte, ska jag ha paraplyet med mig, ska jag ha sandaler eller lite varmare skor! Jag själv har blivit fruktansvärd trött på att tänka så och aldrig kunna gå ut som man är! Jag ska ju flytta Spanien när jag blir lite äldre, till Costa Brava kusten hade jag tänkt mig! Nu ska jag ger er alla sugna hus köpare några adresser där du kan hitta din drömbostad utomlands!

Hemnet: Spanien, Frankrike, Braslilen, Monaco, Portugal osv.

Prestigi Properties: Spanien, Costa Brava kusten.

Immovario: Främst Spanien och Costa Brava kusten, Men även Frankrike, Belgien, Nederländerna, Turkiet osv.

Gabinohome: Här hittar du bostäder i Spanien, Honduras, Italien, Israel, Storbritannien, Maroco, USA, Turkiet, Kina osv.

Hoppas några av dessa sidor hjälper er med era hus letande! Ha det bra!




Ticino det lilla Italien

Ticino ligger i sydöstra Schweiz. Ticino gränsar till Italien i söder, Graubünden i öster och Uri och Valais i norr.
Den största staden i Ticino är Lugano medans huvudstaden är Bellinzona. I Ticino pratas det italienska och området liknar väldigt mycket Italien. Området är väldigt mysigt och liknar en anning staden Venedig i Italien.
Det här är också ett resmål som har växt i mina ögon! Kanske dags att upptäcka detta ställe med egna ögon istället för att glo på några underbara bilder ifrån google!

Att flyga til Ticino: Det lättaste sättet att ta sig dit är att ta en flyg till Zürich och sedan tåg till Ticino. Ticino har en flygplats i Lugano som har förbindelser med Zürich, Rom och Genéve.

Maten: Ju längre norr ut du kommer i Ticino är det mycker lufttorkat kött, alpina ostar och risotto på många av restaurangernas menyer. Runt de lyxiga sjöstäderna så som Lugano, Locarno och Ascona kan du äta mer medelhavsmaträtter.

Att göra:
På torsdagar är det marknadsdag på Piazza Grande i Locarno, torget är mest känd för sommrarnas månskenskonserter.
i Ascona finns en vacker strandprommenad vid Lago Maggiore som skapar den sällsam italiensk badort och tystnad.
Swissminiatyr. Ett Schweiz skapat i miniformat med 120 modeller med 3500 meter järnvägsrels som hittas i Melide utanför Lugano.

Mer info om Ticino? KLICKA HÄR



Ascona


Resväskor

Förlåt så himla mycket för den dåliga uppdateringen, har varit så fint väder och så har jag haft dans uppvisningar så bloggen har fått vänta helt enkelt! I alla fall nu ska jag inte trötta ut er med mitt skit snack här kommer lite tips på resväskor ifrån accent !





En stor favorit enligt mig!
Färg: Multifärgad
Storlek: 55/66/77 cm
Pris: 1195/1495/1695 kr



Färg: Marinblå
Storlek: 55/64/75 cm
Pris: 1295/1595/1795 kr

Färg:Rosa
Storlek: 64/75 cm
Pris: 1595/1795 kr


Maten i Rom

Pasta och pizza är något som kännetecknar Italien väldigt mycket och en stor matkultur för mig är italiensk mat, som är väldigt gott! Idag så ska jag berätta om några restauranger, caféer och barer i Roms trakter och även för er som gillar att laga eran egna mat så kommer jag att ge er en adress till en saluhall i Rom.

Mercato di Testaccio: Är en saluhall som är väldigt populär bland roms invånare och även turisterna som besöker staden, här finns ostar, kött, korvar, grönsaker mm att köpa!
Adressen: Piazza Testaccio , Rome 00153
Öppetider: 7.30-13.00 måndag-lördag

Achilli al Parlamento: Här kan du som älskar viner provsmaka ditt vin innan du köper det, här finns även italienska smörgåsar att köpa med sig på en stadstur igenom Rom.
Adress: Via dei Prefetti 15

Franchi: Är en delikatesbutik för er finsmakare! Här säljer de ostar, korvar, kött, vin och pasta! Jag rekommenderade om detta igår men känner att detta passar bättre in på det här inlägget!
Adress: Via Cola di Rienzo 204

Coppedé Café: Är en bar och lunchrestaurang som italienarna själva går till. Här kan du välja mellan pasta, fisk, kött och fågel. Här sägs det att de har det bästa espressokaffet i Rom.
Mellan tiderna 12.00-15.00 är det fullt med gäster så om man vill avnjuta en lugn lunch bör man äta här efter 14.30.
Adress: Via Tagliamento 28. Ligger alldeles in till kvarteret Coppede. 

Ministero della Pizza: En liten krog med goda pizzor, finns runt 50 olika sorters pizzor, men här finns även pasta och kött att beställa ifrån på menyn.
Adress: Via dei Campani 65 vid San Lorenzo

La Rosetta: Den här restaurangen ska vara en av Roms bästa fisk och skaldjursrestaurang. 
Adress: Via della Rosetta 8, ligger ett stenkast ifrån Phanteon. Mer info om La Rosetta?

Antico Arco: En restaurang med kreativ meny med annorlunda rätter, en restaurang för er som vågar provsmaka. Är lite dyrt där rätter är runt 15 euro - 30 euro
Adress: Piazzale Aurelio 7







Foton: Av mig 2005
Imorgon blir det ej uppdatering. Men på fredag är jag tillbaka igen och då får ni se vad som händer!
Ha det bra! ♥


RSS 2.0