Barbados

Barbados som ligger i Västindien är en östat som tillhör ögruppen små Antillerna. Ön ligger nordöst om Venezuela. De närmaste öarn som är grann ö med Barbados är Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna.
Barbados yta ligger på 430 kvadratkilometer stort och består till största delen av lågland. Barbados har troligen inte bildats av ett vulkanutbrott och består främst av kalk och korall.
Barbados har en hög levandsstandard och är populärt bland turister.
Barbados enda stad heter Bridgetown men den kallas oftast The City eller Town. 
Klimatet är tropiskt, regnsäsongerna är mellan juni-oktober.
Det officiella språket är engelska. 
Valutan heter: Barbadisk dollar (BBD).

Sevärdheter/att göra?:  

Carlisle Bay-området:  Barbados har ett fantastiskt liv på havets botten med färgstarka koraller och fiskar, här kan du också se sjöhästar och havssköldspaddor. Carlisle Bay är rätt för dig som vill utforska mer än bara land, det är lätt att hyra utrustning till snorkling och dykning och även guidada turer.

Barbados Museum: Ligger i Barbados enda stad Bridgetown och detta är för er som vill veta mer om Barbados historia, här kan du se möbler, tavlor och annan konst ifrån det gamla Barbados.

Bridgetowns sandstränder: Om man är trött efter all sighseeing eller om du bara vill sola och bada under semestern så passar Bridgetowns sandstränder perfekt för personer som du. Västkustens stränder sägs vara bland världens bästa!

Harrison's Cave: Är en grotta nära Welcham Hall Gully. Harrison Cave är en kalkstensgrotta som sägs vara ett av världens underverk. Vill du veta mer om Harrison's Cave? KLICKA HÄR


Föresten visste ni att Barbados är Rihannas hemland?


Barbados krittvita sandstränder och deras turkos gröna hav!

 Harrison's Cave!
Den här grottan bör alla som besöker Barbados besöka! 


Barbados är verkligen en underbar paradis ö! med sina krittvita sandstränder och turkost grönt hav! Såklart finns Barbados med på min top ten lista över resemål jag vill besöka. Min mamma har varit här när hon var ung och det var kanon bra där. Det här är en sånn stor dröm för mig att åka till den här ön och även dra vidare till grann ön Saint Lucia!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0