Brasilien

Brasilien ligger i Sydamerika och gränasar till alla länder i sydamerika förutom Chile och Ecuador.
Klimatet i tropiskt utom i sydligaste delen där det är tempereratBrasilien har många regnskogar och jordbruksområden. I söder förekommer det översväminignar och temperaturen kan sjunka till minusgrader. Medans i nordost kan ha långa torrperioder.
Huvudstaden är Brasília men största staden är São Paulo.

Att göra/sevärdheter?

Flodbåtstur:
I Amazonas kan du åka på flodbåtstur där du åker på floden och ser djuren ifrån floden, om man går på en vandringstur inne i Amazonas kan det vara svårt att ta sig fram så då är detta betydligt mycket bättre.
i båtresan ingår det oftast mat och dryck i priset, de dyraste sättet att åka på floden är att ta en turistbåt men då är det billigare med detta att ta en fraktbåt istället.
Naturområdet Estáncia de Agua de itiquira: om du är trött på Brasiliens huvudstad kan du från en 170 meter utsiktspunkt kan man se ut på över en dal med skog och naturens egna kristallklara simbassänger.
Iguacu vattenfall: På gränsen mellan Argentina och Brasilien kan man skåda dem otroligt stora och vackra vattenfallen, Vattenfallen kan utforskas både på den brailisanska sidan och den argentinska sidan och nationalparken. Porten till vattenfallen är Foz do Iguacu, där är det också även möjligt att ta en dagtrip till Paraguay. Det är bäst att besöka Iguacu under månaderna augusti - november för under månaderna maj - juli är det mycket vatten och man kan inte gå lika nära vattenfallet.
Karneval i Brasilien: Att vara med om en karneval i Brazilien är en helt otrligt upplevelse, där allt stannar upp och det är musik och dans som gäller.
Den bästa karnevalen är i Rio där den är mest färgrik, kändaste och överväldingande. I Bahia är karneval ett evenemang som alla dras in i, till och med de som bara har kommit för att titta.
Olinda som ligger nära Recife har också en frägsprakande karneval.
Nordöstra Brasilien standstränder: Visserligen är Copacabana och Impanema de mest kända stränderna men om du vill besöka mil långa stränder som är obefolkade ska du vara i staterna Ceara , Rio Grande do Norte, Maranhao. De små fiskbåtarna och sanddynerna som bidrar till strändernas härliga atmosfär och måleriska stämning.
Jericoacoara och Canoa Quebrada är utmärkta ställen att börja på, om du vill utforka sandstränder av orärd strand. Är du sugen på att simma med dellfiner? så på Praia da Pipa , nära Natal kan du vara  99 procentsäker att du kommer att få simma med lekfulla delfiner.

Inte fått nog av sevärdheter? KLICKA HÄR 



Iguacu

Den kända stranden Copacabana


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0