Cali Cali Cali California

Alla har nog en dröm att åka till USA, en dröm för mig är att åka till Kalifornien. Och dagens tips blir just för Kalifornien! Om du har önskemål att veta mer om något land, stad osv som jag kanske har nämnt här i bloggen eller om det är något ni vill jag ska ta upp så säg till!

Kalifornien är den folkrikaste delstaterna i USA, delstaten ligger på USA:s västkust..
Den första europé som utforskade Kalifornien var Juan Rodriguez Cabrillo från Portugal, år 1542.
Karlifonien har ett väldigt varierande landskap med bördiga dalar, höga berg och obesökna öknar.
De största städerna i delstaten är Los Angeles, San Diego, San Jose och San Francisco som ligger vid Kaliforniens kust medans huvudstaden i delstaten, Sacramento ligger i inlandet. Kalifornien har många jordbävningar som drabbar oftas tättbefolkade områden.
Klimatet är väldigt skiftande beroende på vart i delstaten man är men den större delen av delstaten har medelhavsklimat med kyliga och regniga vintrar till varma och heta sommardagar. Ju längre bort ifrån havet du kommer blir det mer medelhavsklimat medans det ofta är dimma vid kusten.

 Sevärdheter/vad kan man göra?:

Staden Palms Spring: Staden är känd för att vara en bra semester ort som ligger i ett område med berg och skogsområden. På sommrarna är det en perfekt plats för barnfamiljer som erbjuder sol och bad medans på vintern där dem erbjuder på skidor.

Staden San Diego: Som har kvar den latinamrekanska glimten som erbjuder avslappnat och solrikt klimat med otroligt vackra sandstränder.

Golden Gate Park: Ligger i San Francisco och är en park som sträcker sig över 10 kilometer och består av underbara blomsterträdgårdar, sjöar och grönområden.
I parken finns även ett akvarium ifall vädret inte står på eran sida.

San Francisco bukten: Här kan du se alla möjliga segelbåtar av olika slag åka in och ur hamnen.
San Francisco Bay är den största fjorden på den Kaliforniska kusten och från fjordens myning kan man se Golden Gate bron som byggdes 1937

Shopping:
Shoppingen i USA är billigt. Om du ska köpa något speciellt märke så ska du satsa på att köpa det i USA! Men H&M och Zara´s priser är inte någon stor skillnad ifrån Sveriges priser. Outlet butiker är väldigt bra att besöka där du kan hitta något med bra kavalité till ett bra pris!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0