Madagaskar

Madagaskar: Är en stat belängen i Indiska oceanen just på ön Madagaskar! Ön ligger öster om södra Afrika och ön till ytan är den fjärde största ön i världen.
På öns östsida finner du en av de många skogarna och deras bäckar som faller brant ner i Indiska Oceanen! Mer innåt land finner du de bergiga områden, i väster är det bördig slättlandskap.
Madagaskar har skiljts åt ifrån den Afrikanska fastlander mer än 50 miljoner år och har under tiden utvecklat sin egen natur.
ön är känd för sina 28 olika sorters Lemurer, mer än hälften av världens alla Kamelionter bor just på Madagaskar. Här finner du också många av öns 1000 olika sorters Orkiéer.
Madagaskar är ett av jordens fattigaste länder.
Klimatet är tropiskt längst kusterna och tempererat i inlandet och torrt i söder.
Några av Madagaskars största miljöpromblem är vattenföroerningarna och deras skogsavverklingar då många djurarter och växter hotas.
I Madagaskar pratar dem malagasiska och franska.
Huvudstaden är Antananarivo.

Sevärdheter/att göra?:

Huvudstaden Antananarivo:
Självklart är Madagaskars huvudstad ett ställa man bör besöka om man är i Madagaskar, här kan du uppleva deras historia och kulturen.

Nosy Be: Är en ö som ligger nordväst om madagaskar. Ön är väldigt populär bland turister som besöker denna ön.

Nationalparken Tsingy de Bemaraha: Ligger i Melaky och är en nationalpark, här kan du utforska fågelarter och andra djurarter, självklart finns de kända lemurerna som Madagaskar är känd för i parken.
Parken är av många vassa stenar som du kan se på bilden nedan.


Nationalparken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0