PUERTO PLATA

Idag är det äntligen dags och tid för lite uppdatering ifrån mig, har varit så dålig på uppdatera bloggen men det är så mycket annat som måstes göras! Idag ska jag i alla fall berätta lite om Puerto Plata!

PUERTO PLATA är en provins i norra Dominikanska republiken.
Huvudstaden på provinsen är San Felipe de Puerto Plata.
De flesta turisterna som kommer till Puerto Plata är främst amerikaner, kanadensare och engelsmän. Så om man kan engelska så kan man klara sig på turistorterna.
De bästa dykningställerna finns belägna på den norra kusten, på ett ställe som heter Sousa som ligger 20 minuter ifrån Puerto Plata, där finns de färgstara korallreven och fiskarna.
Puerto Plata har även ganska gott om shopping som de flesta turistorterna. Här finns ett stor "galleria" som heter Playa Dorada Plaza, som också är den största på Puerto Plata.
Ocean World är ett härfigt ställe för barnfamiljer att uppleva ett vattenland där ni kan se delfinshower, de här stället finns på Cofresi Beach som ligger 3 mil väster om Puerto Plata´s centrum.
Stränderna är fantastiska på Puerto Plata och de har inte bara en enda strand utan de har flera men den största och såkallade "huvudstranden" heter Long Beach, sen finns det stränder som heter Playa Dorada, Cabarete, Boca de Cangrejo med mera! Sen har vi Confresi och Costambar men som nu är mera för lyx resorter.
Det finns många val möjligheter att göra på Puerto Plato och en av de är att surfa!




Tumblr_lsm05rguz01qe1aifo1_500_large
Bilder: Google och weheartit




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0