CATALUNYA - Spanien

 
Dags för det sista inlägget på Spanien veckan! Har varit en väldigt rolig vecka måste jag säga (för mig i allafall, som älskar Spanien).
I dagens inlägg tänkte jag göra en snabb resumé på mitt favorit område i Spanien, Katalonien som ligger i norra Spanien i öster.
Jag tänkte plocka ut två godbitarna ur regionen (enligt mig) men säkert många av er andra nog tycker också.
 
CATALUNYA är en region i Spanien.
Regionen omfattar 4 provinser: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona.
 Katalonien som den heter på svenska gränsar till Frankrike och Pyrenéerna i norr, i söder är det Valencia som gäller och i väster finns Aragonien.
 
Barcelona är huvudstaden i regionen och faktiskt näst största staden i Spanien.
Barcelona är en stor pulserande stad men mycket liv, här har du shoppinggatan för de köpsugna, La Rambla. Här finner du allt ifrån de mest expensiva affärerna till de vanliga butikskedjorna såsom, Bershka, Mango, Zara, Pull and Bear.
Men shopping är inte det enda utan här finns också Camp Nou för den som är sportsintresserad. Här spelar stjärnor såsom Messi, Pedro, Xavi och Inestai FC Barcelona!
Här kan du och kompisgänget dra ner över en kort weekend och titta när de kämpar om bucklan i "La Liga".
Du som kanske mer är en historier eller livsnjutare kan jag rekommendera en tripp runt omkring på egna fötter runt om i staden, här hittar du massa fantastiska skulpturer och byggnader, kanske ett besök till "Sagrada Familia".
Barcelona har många mysiga caféer och restauranger och här är det ingan problem att hitta ett ställe att avnjuta en god tapasrätt.
Varför inte ta ett dopp i det blå också, här finns stränderna, Barceloneta, Strand St. Sébastiá, Strand Nova Mar Bella och många mer.
 
L'estartit (Estartit) är en liten fiskeby en timmes biltur ifrån staden Girona som ligger strax ovanför Barcelona.
Den här mysiga by är inte upptäckt av så många turister än, vilket kan vara skönt vissa gånger. De turister som kommer hit är skandinaver, engelsmän, tyskar, många fransmän då gränsen mellan denna by och franskagränsen är nära. Men här är det många spanjorer ifrån Barcelona som har sommarhus här.
I fiskebyn finns det många restauranger och glasscaféer, här finns också små butiker på samma gata, Santa Anna. Men ingen vidare shopping om jag får säga det själv.
Om du är ute efter shopping bör du ta bussen som tar dig Girona, till ett område Salt. Där finns ett stort shoppingcentrum som heter just Salt. På shoppingcentret finns affärer som Pull and Bear, Bershka, Zara, Mango, Pimkie osv.
Varje torsdag brukar det hållas marknad i by då det sälj allt ifrån mat till kläder och väsker. Perfekt tillfälle om man vill gör lite fynd.
L'estartit har det mesta att erbjuda och är ett paradis för barnfamiljer, här finns en lång vacker strand, lite utanför byn finns en ö, Illes Medes, där du kan ta en snorkelbåt ut till ön och snorkla, här är vattnet väldigt klart och en väldigt spännande upplevelse för de som inte har testat på snorkling förut.
De som gillar mat eller att fika får spetsa öronen ett tag.
Casi Casi: är en typiskt Spansk restaurang där du kan beställa jättebillig men samtidigt hur god som heslt tapas. Hit kommer spanjorerna och äter och då är det ett säkert kort.
Feretti: Är en glassbar med otroligt god glass (apelsin&choklad), caféet har en mysig personal och så glömde jag säga en sak också, här säljs nog världens goaste creps.
Alba: Är en restaurang som lagar allt ifrån fisk till kött, här ät maten underbart god, personalen är trevliga och man får maten nästan med en gång.
 
 
L'estartit
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0