SAN SEBASTIAN - Spanien

Staden ligger i Baskien
Just namnen San Sebastian kan skilja sig ifrån språket man använder, i Spanien heter staden San Sebastian medans på andra ställen kan de heta något annat, på baskiska heter staden just Donosti eller Donostia.
För att ta in lite historia så blev fasktiskt San Sebastian en väldigt populär badort under 1800-talet och är fortfarande populärt.
För att fortsätta lite på den historiska biten så är gamla stan inne i San Sebastian värt ett besök, här kryllar det av små inhemska spanska restauranger i varenda hörn, här finns också barer.
När man är på semester i San Sebastian kan man lätt gå till fots flera kilometer, här finns så mycket att titta på.
 
På den mer moderna sidan av San Sebastian finner du lyxiga märkesbutiker, varuhus, klädaffärer, smyckesaffärer, skoaffärer och mycket mer.
Om du inte är så mycket för shopping kan du gå längst de imponerande långa alléerna eller de lyxiga avenynerna, där det firas många internationella festivaler, såsom "Skräckfestivalen" som lockar världens mest kända skådespelare hit.
 
Om vi nu ska se på de man bör göra när man besöker San Sebastian så är ju "La Concha" och "El Sardinero" ett måste, det här handlar om stränder som är utmed San Sebastians vackra strandprommenad.
 
Inte fått nog av San Sebastian? Klicka HÄR
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0