Singapore

 Singapore är en önation och stadsstat som är Sydostasiens minsta land och gränsar till Malaysia! Republiken Singapore har engelska, standard kinesika, malajiska och tamil som officiella språk.
Dem största öarn är Jurong Island, Pulau Tekong, Pulau Ubin och Sentosa. Landets största natrurtillgång är fisk.
Singapores landområde består mest av skog och naturresevat. Singapore har ett väldigt tropiskt klimat, där det ofta är varmt och hög luftfuktigt och det kan komma också rikligt med nerdebörd, men ändå ligger temperaturen runt omkring 22-34 grader.
Singapore är ett populärt resmål och turism är en av landets största näringar.

Sevärdheter/att göra i Singapore:

Orchard Road-distriktet
är turismens centrum i Singapore, här finns klädaffärer, skoäffärer, hotel, restauranger mm.

Singapore Zoo: Är en av världens bästa regnskogs zoo. Öppet 365 dagar om året! Singapores zoo kan erbjuda
mycket och ett av erbjudandet är att gå på kvälls safari! för att veta mer om Singapores zoo: KLICKA HÄR

Jurgon Bird Park: För er fågel intresserad så kan ni gå runt i en 20 hektar stor fågelpark och kolla på 7000 olika sorters fågelarter.

Nöjesparken Haw Par Villa: Den här nöjesparken är ett måste att besöka när man är i Singapore, i parken så finns den en jättestor vattenrutchbana som kan skrämma livet ur vem som helst! Parken är inspirerad av den kinesiska mytologin och överallt kan man se färgglada figurer av drakar och monster.

Singapores Botaniska trädgård: Här finns det en orkidéträdgård, som det växer upp till 250 slags orkidéer, bland annat Singapores nationalblomma. Det här är nog framför allt för er som gillar blommor och trädgård, det här skulle min syrra älska!

Inte fått nog av alla sevärdheter? KlICKA HÄRVisst verkar Singapore underbart? Singapore har faktiskt klättrat upp på min top ten lista av favoriter resmål och det kommer nog att fortsätta att klättra upp några steg till!


Mitt drömhus

Åh! jag blev helt förälskad i det här huset, tänk och ha ett B&B i just det här huset, det skulle varit en dröm som gick i uppfyllelse för mig. Men priset är inte direkt i min smak om man säger så! Men underbarare kan inte ett hus bli! Det här huset ligger i Spanien i en by som heter LLampies. Men visst är det underbart? åh.. skulle kunna dö för det här huset! 


Mer info om huset,priset,läget mm
KLICKA HÄR


Transylvanien

Ett tag var jag helt galen i Dracula, ja såg filmen, jag sökte till och med på internet om fakta om Dracula och Transylvanien! Låter helt sjukt men jag lärde mig en hel del och har faktiskt tänkt på att jag skulle vilja åka till Transylvanien idag och besöka slottet som Dracula själ bodde i!
Jag har sökt lite fakta om Transylvanien och själva området ligger i de västra och norra delarna av Rumänien. Transylvanien är ett högland omgett av berg.

Sevärdheter/att göra:
Brasov: Är man intresserad av historia och medeltiden ska man besöka den här välbevrade medeltidsby, mitt i byn finns det den gamla gotiska katedralen, Den svarta kyrkan.
Bran Slottet:
Är en slott som får en att tänka på Dracula, men historiskt sett är det inte helt säkert att det verkligen är Draculas slott. Slottet har tjocka murar, höga torn och trånga rum som får berättelsen om Dracula att bli verklig.
Sighisoara: Är också en medeltidsby med inte så mycket turister. Just i den här byn sägs det att Dracula själv växte upp där och nu kan man till och med besöka hans gamla hus han växte upp i!

Om du vill veta om olika rundturer i Transylvanien och Rumänien: KLICKA HÄR
Vill du veta mer om sevärheter: KLICKA HÄR


Bild: google


Au pair!

Att vara Au Pair är något som jag själv kan tänka mig göra, man skaffar sig lite skinn på näsan, lär sig att ta hand om sig själv och andra! Man får uppleva kulturer, olika sätt att leva, skaffar sig massvis med kompisar, ja det är helt enkelt en jättebra upplevelse! En kompis till mig ska nog förmodligen till Usa nu i sommar och min syster har pratat lite om att vara antingen au pair eller volontärarbetare i australien eller Usa.

Mer info om Au Pair i:
USA
Australien
USA
England
Frankrike
Nya Zeeland
Mitt smultronställe!

Vart ligger det? Mitt smultronställe är L'estartit på Costa Brava kusten i Spanien!

Vilka åker dit? L'estartit är en liten fiskeby i norra Spanien, många Barcelonabor kommer hit under våren/sommaren och en bit in på hösten för att komma ifrån storstadslivet, så alltså är det mest spanjorer som bor i fiskebyn under sommaren, det är också väldigt många fransmän som kommer hit eftersom det ligger ganska nära franskagränsen, många av fransmännen har också semester hus här. En del tyskar och engelsmän kommer också hit med det finns inte så många svenskar som åker hit! Alla åldrar kan åka hit.

Vad kan man göra? I L'estartit kan du snorkla vid ön Illes medes som jag berättade om i förra förra inlägget, du kan sola och bada eller åka in till staden, Girona som ligger en timma söder ut, för att åka till ett köpcenter som heter Salt (som är verkligen jättestort) min pappa satt och vänta på mig, min syster och min mamma i 5 timmar på en restaurang! Så jag lovar, det är bra shopping! Eller så kan du strosa runt på L'estartit´s lilla shoppinggata som heter Santa Anna, där kan du fynda endel kläder, massvis med smycken, badleksaker, inredningsprylar, glass i stora lass såklart! Ni kan ju såklart bara strosa runt och titta på alla fina segelbåtar, motorbåtar i L'estartit´s underbara och mysig hamn!

Upplevelse: Kan rekommendera att vara i L'estartit under midsommar för då firar spanjorerna Sant Joan, och då är det bra att vara nere på stranden för då kan man se massvis med fyrverkerier, en stor brasa som de har tänt på stranden och dagen efter brukar det vara någonslag parad där dem kläd ut sig till saker och sjunger och spelar hög musik! När jag var där så hände detta mellan 23-24! väldig rolig upplevelse för alla var så glada och bjöd in en i paraden!

Restauranger/caféer/barer att besöka: 
Ferretti: Kan glatt rekommendera det här glasscaféet där dem har jättegod glass om du besöker caféet köp deras apelsin och choklad glass eller deras jordgubbssorbet! Underbar! Personalen är underbar den också! Ligger mitt på torget på Santa Anna.
Alba: Nog L'estartit´s godaste restaurang, har pasta, skaldjur, kött mm att erbjuda! Ligger mitt på torget på Santa Anna.
Casi Casi: En restaurang som erbjuder olika sortes tapas för bra pris och man få mycket mat, dem serverar traditionella katalanska rätter! Jättegott och rolig personal! Spanjorerna går själv hit och då är det bra!

Det här var bara några av mina favoriter!


Här var vi på toppen av berget

Här är vi och en spanska familj på toppen

Där längs upp på toppen var vi!

Santa Anna

Casi Casi! Under fotbolls VM 2010 vi sitter med flaggan!

Alba

Ferretti


Rule Britannia

London är nog ett resemål alla någon gång i sitt liv skulle vilja åka till! Jag har idag letat efter ett hotel som är billigt och uppnår det flesta målen! Hotellet jag har hittat är The Gresham Hotel HSD, det har tre stjärnor, ligger i stadsdelen Baywater - Paddington i London. I närheten ligger Buckingham Palace och Trafalgar Square!

Vill du veta mer? KLICKA HÄR


I London kan man hitta precis vad som helst, kläder, skor, böcker, musik mm.
Jag har nu hittat lite gator som gör att din plånbok kommer att brinna av lycka!

Neal Street: en skogata som har skor för alla sorters fötter (skoparadiset)
-Charing Cross Road: Där du kan fynda böcker av olika slag
-Regent street: Här kan du handla kläder finns också stora märkes varuhus som Austin Reed och Burberry

Eftersom London ligger i topp bland världens bästa utbud för second hand ska jag nu ge er lite tips på vilka gator som är värt att besöka!

Retro Women, Retro Man, Retro Jewellery and Accessories
Adress
: Pembridge road 30-34. T-bana: Notting Hill
-Här kan du göra riktigt bra fynd och köpa förra säsongens designade kläder för riktigt bra pris.

The Loft
Adress
: Monmouth Street 35.T-bana: Covent Garden.
-
Här kan du fynda kläder från Prada, Versace mm som förmodligen bara har använts några gånger.

Waterstone's
Adress:
203-206 Piccadilly.T-bana: Piccadilly Circus.
-
Europas största bokpalats, där du kan fynda olika böcker till bra priser. Här finns det också restauranger, caféer och ett internetområde att besöka.


Inte fått nog av mer shopping adresser och info? KLICKA HÄR

snorkling!

Det är så roligt att snorkla! Visserligen har jag bara snorklat i medelhavet och där finns det ju inte så färgstarka korallrev som i det stora barriärrevet utanför Australien! Men det var en sånn häftig upplevelse som alla borde pröva!
Vi åkte ut på en liten båt ut till en ö som heter Illes Medes som ligger utanför den lilla fiskebyn L'estartit på Costa Brava kusten! Där fick vi låna simfötter, flytväst och cyklop av snorkel crew:et. efter det så fick vi spotta i cyklopet innan vi hoppade i vattnet för det inte skulle imma igen när vi hamnade under vattnet och sedan var det bara att hoppa ifrån båten och snorkla.
Foton: Av moiMin syster <3


Vad är det med oss svenskar?

Tittade på såld på hus igår och då var de i en liten fiskeby på Costa Cálida i Spanien som hette Mazarrón som verkade hur mysig som helst och påminde mig om mitt lilla smultronställ, Léstartit på Costa Brava kusten.
I det här samhället hade framför allt spanjorerna sitt sommarställe men nu de senaste åren har turisterna hittat dit också. Jag tycker det är tråkigt när svenskar åker till "svenskställen" där det finns svenska restauranger som serverar köttbullar med potatis, brunsås och lingon, svenska resebyråer, svenska hotell, svenska affärer osv ! Jag anser att om om åker utomlands så vill man väl se annat än Sverige! Man vill väl se hur människorna i Spanien lever, vad de äter och deras kultur, man åker väl ifrån Sverige för att se något nytt och njuta av solen?
Vad tycker ni? Har jag rätt eller fel?

Australien

Australien omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet.
Det stora barriärrevet som är världens största korallrev ligger inte långt ifrån den nordöstra kusten.
Landet är världens trorraste och plattaste bebodda kontinent. På den sydöstra kusten bor den största delen av befolkningen och i norra delarna finns ett tropiskt klimat, regnskogar, skogar, öken och gräsmarker.
Den bästa tiden att besöka Australien är från oktober till mars om man ska besöka östra delarna av landet och de inre delarna, om man ska besöka det södra delarna är det lämpligast att åka mellan mars-maj och i de västra delarna augusti-november.
Australiens huvudstad är Canberra men den största staden är Sydney.

Sevärdheter/saker som måstes göras:

-Snorkling och dykning i barriärrevet.
-Staden Perth där man har nära till stranden och storstadslivet
-Operahuset i Sydney som är en av Australiens mest kända ikoner.
-Central Business District som ligger mitt i Sydney där det finns gott om köpcentrum och shopping kvarter.
-Naturparken Hinchinbrook Island, som är Australiens största naturpark där man kan gå från tropiskt regnskog till långa vita sandstränder med kristallblått vatten.

Info:Travelmarket , Australienturistbilder: google


Brev ifrån Mallis


idag fick jag brev ifrån Mallorca! Det var en elev på Drottning Blankas Gymnasium i Falkenberg som hade skrivit till mig och sa att jag hade valt en bra linje och berättade vad dem gjorde på sin 3 veckors pratik!

Fast jag ska inte gå på skolan i Falkenberg utan på skolan i Varberg och fick igår reda på att jag hade kommit in premillinärt i Varberg och idag fick jag reda på att jag hade kommit in i Falkenberg med!
Någon mer än jag som har fått vykort av sin gymnasiumskola? (: haha!
Längtar så jag döööör!


Kalle anka hörlurar

Love Duck Headphones

Ur gulliga verkligen! dem här ska jag inför skaffa mig! Perfekt för tillfällen då de behövs lite tidsfördrift!
Finns att köpa på Accessorize för ca: 120 kr

TOP TEN

Vad ska jag börja med, det finns så himla mycket jag vill berätta för er, men var ska jag börja? Så nu kom jag på att jag ska berätta lite om mina favorit eller "vill åka till" resemål!


1. Spanien
Solklart! Älskar verkligen en liten fiskeby i norra Spanien som heter L'estartit som jag och min familj har tillbringat många sommar i och är byn som jag vill bo i när jag blir stor!


2.Västindien
Tänk er ett turkost grön hav med en lång vit sandstränd som aldrig har något slut och fanstastiskt snorkelvatten.
Har aldrig varit där men min mamma har varit där och Barbados var en av hennes favoriter!


3.Rom
Var där väl för väldigt längesen men nu i sommar ska jag äntligen återuppvecka mina minnen från den fantastiska staden, med dem mest otroliga byggnaderna som Colosseum, Fontana Di Trevi och Sankt Peters kyrkan.


4. Bora Bora
Ligger i Franska polynesien är också omgiviet av turkostgrönt hav och otroliga sandstränder.


5.New York
Bara att se den här otroliga storstaden på bilder får man gåshud av! Det mest omtalande jag har hört om New York är deras storslagna shopping, där man kan hitta allt ifrån det billigast till det dyraste.


6.Australien
Det här är ett resemål jag alltid har velat åka till
Testa att få dyka med sköldpaddor på Heron Island, Lära min surfa och såklart se känguru!


7.Kalifonien
Åka på road trip runt om i Kalifonien och själva USA med. för att stanna till lite då och då för att ta ett dopp i havet och sola.


8. Tokyo
Har velat länge nu att åka till Tokyo, men efter allt radioaktivt de har råkat utför är jag inte lika säker längre.
Skulle isåfall vilja åka runt maj då Körsbärsblommorna blommar, det är nog en otrolig upptäcktsfärd att se den staden där allt växer på längden (Skyskrapor)


9.Malaysia
Ett till semster paradis där det gäller bara att njuta av bad och sol. Testa att dyka ifrån en ö, Sipandan som ligger utanför Semporna i Malaysia! Det sägs vara kristallklart vatten där och färgstarka korallrev.


10.Paris
Är ett resemål som börjar locka mig mer och mer! Det som jag förknippar med Frankrike är alla kända designmärken som Dior, bagetter och människor i basker!
Några favorit resemål i Paris är Louvren, Eiffeltornet och Versailles.


Vem är jag?

Hej!

Jag heter Fanny och går sista året i 9:an, till hösten har jag sökt till Drotting Blankas gymnasium i Varberg med inriktning Turism och resor! Något som jag verkligen ser fram emot! Eftersom jag älskar att resa och upptäcka nya ställen, kulturer och träffa jordens alla olika människor!
När jag har gått ut skolan skulle jag vilja starta ett B&B i Norra Spanien i Cataluña! Men är inte riktigt säker på om det blir ett B&B men till Spanien ska jag i alla fall till!

I bloggen:
kommer jag skriva om olika resetips, länder, storstads shopping, transporter mella olika länder, "miniresor", kulturer, språk och ger er lite tips på vad man kan göra när det är långa vänte tider!

Hoppas att ni kommer att kika in på min blogg lite då och då! 


                                                                                                                       

                                                                                                                             Kramkalas.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0