KUBA

Kuba är den största staten i västinden. Norr om Kuba ligger USA och Bahamas, i väst ligger Mexiko, i söder Caymanöarna och Jamaica.
Kuba är belägen mellan Karibiska havet, Mexikanska golfen och Atlanten.
Huvudstaden och det största staden är Havanna.
Det officiella språket är spanska.
På Kuba kommer turister mest ifrån Kanada men nu på senare tiden har många européer, men också ganska många amerikaner kommer till Kuba, men turismen är fortfaranden lite begränsad pga handelsrestriktionerna.

Sevärdheter: Klicka på sevärdheter för mer info om de olika sevärdheterna på Kuba

Indianutgrävning: På Baracoa kan du som är arkeologiskt intresserad utforska de tidiga indianernas liv vid en av de 56 arkeologiska utgrävningarna.

Plaza de la revolución: Ifrån denna plats förde Fidel Castro ut sitt utbud till folket men det är inte bara det, utan här finns också ett monument till José Martís ära.


Ving - 6 prissänkta hotell på Kuba


Har äntligen fått internet!

Som jag nämde i förra inlägget så har jag haft lite problemas med att komma ut på internet men nu har jag äntligen internet och ska försöka skriva några inlägg när jag har tid!
Skolan flyter på och jag trivs jättebra! imorgon så ska alla ettor åka till en ö och få lära känna varandra lite, vilket jag och min klass ser framemot jättemycket, ska bli roligt att få träffa några andra ettor också eftersom jag bara har lektioner med de in min klass turism och de i beteende. Får väl hoppas att vi får tur med vädret och slipper regnet för en gångs skull! haha!
Min syster och jag trvis bra i våran stuga vi hyr och har nästan köpt upp hela coops sortiment på doftljus (vi älskar doftljus), så nu luktar det gott i vårt lilla hem! haha.
har ni några tips på några resemål jag ska ta upp på bloggen? Kommentera inlägget isåfall!
Imorgon så tänkte jag att det blir lite fakta om Kuba!
ha det fint!Dålig uppdatering!

Som ni säkert har märkt så har det varit väldigt dåligt uppdatering på bloggen den här veckan och de beror mycket på att vi inte har haft internet och så är det lite som måstes fixas med min och syrrans stuga och såklart skolan som har dragit igång precis, har nu redan gått en vecka och jag stor trivs på Drottning Blanka med mina underbara klasskompisar!
Nu till nästa vecka så kan jag försöka ta lite kort och visa er min skola och min syster och min stuga!

Förresten! Vad tyckte ni om mitt sammarbete med Johanna? Visst är det bra!?

Ha det bra!

Spännande nyheter!

Ja, nu ska jag äntligen berätta vad som är på gång på min blogg! Det är nämligen så att en tjej som heter Johanna, kommer att gästblogga om Språkresor här på min blogg och det första inläggen som hon skriver om kommer idag! Men för att det ska bli lätt för er att försåt vem av oss som skriver så avslutas hennes inlägg med hennes namn, men som sagt så kommer hon bara att gästblogga om språkresor!

Ha en bra dag!

Res på språkresa!

Res på språkresa!

Att resa är verkligen en av de bästa sakerna man kan göra. Här kommer tips på ett bra sätt för unga människor att resa på egen hand och verkligen få chansen att uppleva ett nytt land. Språkresa
Många ungdomar reser på språkresor varje år, man kan åka när man är så ung som 13 år men ibland kan det nog vara bättre att vänta lite. När man är äldre har man mer frihet att upptäcka platsen man reser till på egen hand och man kan bo hos en värdfamilj istället för i korridor med andra från Sverige. Dessutom finns det massor av fler olika destinationer att välja på från 16 år och uppåt, och man kan vara borta längre. Från 18 finns det ännu fler och då kan man ju till exempel välja att vara utomlands ett helt år efter gymnasiet. Något att se fram emot.

Populärast för dom som reser utomlands på en språkresa är att åka till England. Engelska är bra att kunna och eftersom de flesta kan mycket engelska redan innan resan är det ett bra och tryggt första steg utomlands. Jag reste på språkresa till Isle of Wight på engelska sydkusten när jag var 17 år och det var både spännande och lärorikt. Jag tror jag lärde mig mer om att vara självständig än engelska men jag vet också att jag fick jättemycket bättre självförtroende att använda engelska och att resa utomlands. Om jag inte rest till England hade jag kanske aldrig sökt till universitet här. Nu har jag bott i Brighton i 8 år och trivs jättebra. I Brighton finns flera, Engelska för nybörjare i engelska för nybörjare och kurser också, för de som vill starta försiktigt. Brighton är en stad lite mindre än Uppsala men med två universitet och mycket besökare som gör att staden är full av liv hela tiden. Utmed hela staden sträcker sig en mysig strand som på sommaren är full av människor. En av de bästa sakerna är också att London ligger på bara en timmes avstånd.

Ett annat populärt resmål är Spanien. Här kan man välja om man vill resa till kusten eller en av städerna i inlandet. Om man vill ha sol och bad lockar såklart kusten, vem blir inte sugen på att studera spanska på Mallorca, i Marbella, Alicante eller Cadiz? Beroende på hur gammal man är erbjuds olika sorters kurser här. Från 16 år och uppåt kan man välja mellan kurser som är en vecka, upp till 48 veckor, lång. Hur länge man vill vara borta beror på hur lång tid man har ledigt på, hur långt man vill komma med sin spanska och hur länge man kan tänka sig att vara borta från Sverige. Om man funderar på att resa till Spanien för att arbeta eller studera i framtiden är en språkkurs ett jättebra sätt att lära känna landet och kulturen. Bor man hos en värdfamilj får man dessutom en unik inblick i hur det är att bo här, var man handlar, maten och olika traditioner. Dessutom kan man få en fin vänskap med sin värdfamilj och hålla kontakten efteråt.

Är man sugen på att resa längre bort erbjuds språkresor till Nya Zeeland, Japan, Kina, USA och Brasilien, bland många andra. Ett bra tips att veta är dock att man kan få CSN studielån om man studerar europeiska språk i Europa, men inte utanför Europa. Om man vill studera spanska till exempel kan man få studielån för det i Spanien, men inte i Mexiko. Likadant med engelska, franska, portugisiska och tyska. För den som vill lära sig japanska dock, res på ett livsäventyr till Tokyo! För den som vill lära sig mer om studielån för utlandsstudier och vilka regler som gäller, besök CSN 

Jag är jätteglad att jag reste på språkresa när jag var yngre och att jag sen vågade flytta utomlands för att studera. Jag saknar Sverige ibland och kommer hem och hälsar på flera gånger om året. Men om jag flyttar igen flyttar jag nog inte hem utan till något annat land. Jag vill inte leva utan den spännande känslan att lära känna en ny kultur och ett nytt språk. Efter 8 år här känns det knappt som att jag är utomlands längre och jag saknar känslan av äventyr i vardagen. Vart härnäst?
 
    


Alicante

Brighton

London, Hampstead

Marbella


Paris

Jag har hört att Paris har verkligen minskad i besökare och kanske betyder det att de flesta har sett Paris nu och vill åka till New York, Barcelona, Belin och London istället eller så kanske det är kommunikationerna mellan turisterna och fransmännen, men jag skulle i alla fall vilja åka till Paris i vilket fall! Det verkar vara en sånn underbar mysig stad, tänk er själva att sitta på något mysigt café, äta en croissant och titta på det vackra Eifeltornet.

Paris: Paris är huvudstaden i Frankrike. Staden grundades av romarna och är belägen vid floden Seine. Paris innerstad har ca 2,2 miljoner invånare och med förorterna så har Paris en befolkningsmängd på 11miljoner invånare.
Paris är ett av världens viktigaste affärs-och kulturcentrum, men också viktigt politiskt, teknologiskt och konstnärligt centrum, Paris är modest och gastronomins huvudstad.
Varje år kommer det runt 30 000 miljoner besökare till Paris men som jag skrev innan så har jag hört att antalet besökare har minskat.

Sevärdheter i Paris

För bokning av olika sevärdheter klicka HÄR!

Alla sevärdheter man bör kolla på under en kort vistelse i Paris.

Leta efter den bästa sidan med sevärdheter själv.

Boende i centrala Paris

Sembo

Budgetplaces
Konferensresa i Grekland!

Idag när jag var inne och tittade lite på de olika resesidorna så såg jag detta! En konferenssegling i Grekland och det verkade hur roligt som helst och vem skulle inte vilja åka på något sånt här?!
Jag hittade det här på Resias sida och kommer nu att skriva om lite kort om detta och berätta vad man gör de två första dagarna.

Resia: Under en konferenssegling så utforskar vi den Saroniska övärldens pärlor, lär sig samarbeta och bli ett team, äta och dricka gott. Resia skapar arrangemang utöver era önskningar upp till 500 personer som max.
Fakta om resan:
Dag1: 
När ni har landat i Athen väntar en transferbuss på flygplatsen som tar er till marinan, där ni får välkomsdrink och en kort introduktion och genomgång om båtarna. Där efter blir det segling som tar er mot Poros, som är en vulkanisk ö som är mycket känd för dess smala, vindlande byar och de vita sten husen.
När ni är framme i Poros får ni själva njuta av kvällssolen och sedan samlas hela gruppen igen för att äta kvällsmat.
Dag 2: Efter frukosten så väntas segeltävling  och destinationen blir en vik som lagen själva får bestäma vilken väg de tror är snabbast. Efter segeltävlingen så stannar ni i Dokos som vad målet för tävlingen, som är en naturvik, där ni kan få bada och sola! Därefter åker ni sedan vidare till Hydra som är en fantastikst vacker ö, här hittar du det mest mysigaste gränderna. 
Vid solennedgången så går ni till Hydronetta för att ta en drink och när solen har gått ner så går ni för att ta en bit att äta och här kan ni gå utan att se upp för bilar mm för här är motortrafiken förbjuden.

Mer info om resan och bilder klicka HÄR!


En ny grej på G!

Nu är det snart dags för en ny sak på gång på min blogg! Spännande va? Jag tror ni tycker det är lika spännande som jag tycker! Men jag kommer inte avslöja vad det är för något men det kommer att bli lite mer intressantare kan jag bara säga! Så nu får ni faktiskt stå ut med att läsa bloggen lite till om ni vill veta vad det är för någon ny grej!

Ha det bra!


Nice

Nice är en stad i sydöstra Franrike. Nice ligger belägen vid Medelhavskusten och tillhör regionen Provence -Alpes-Côte d'Azul.
Förr i Sverige sa man Nissa istället för Nice, men nu är det Nice som gäller!
Nice räknas som ett centrum för den franska rivieran. Här ligger också regionens största flygplats.
I Staden bor det ca 348 721 invånare, staden har en yta på 71,91 kvadratkilometer.
Nice har ett väldigt stort italienska inflytande och det kan man se mycket på gatunamn och retauranger.
Den lokala dialekten som det pratar i Nice kallas "Niceanska" och är en blandning av franska, italienska och provensalska, men den skiljer sig ganska mycket ifrån det franskaspråket att den ofta räknas som ett eget.
Om du åker till Nice så kan du äta några av deras specialiter som tex socca, som är en slags pannkaka, pissaladière, är en lökpizza och bouillabaisse, som är en fisksoppa.
Nice har ett rikt kulturliv då det finns många museer, särskilt kännt är Matisse-museet, men även Chagall-museet är värt ett besök!
Strandprommenaden "La Promenade des Anglais" är den populäraste sevärdheten på Nice, sträcker sig ut efter den långa stranden.
Vings sol-cityresa med reguljärflyg

Turist fakta om Nice

Cityairline till Nice


Äntligen!

Ni får ursäkta mig för min dåliga uppdatering denna veckan! Denna veckan har helt och hållet gått åt av att leta boende till mig och min syster i Varberg och nu äntligen har vi skaffat oss ett! Det är en liten stuga! Jättemysig verkligen och nära till centrum!
Idag bir det inten mer uppdataring för idag ska jag på kalas, så imorgon får ni komma tillbaka och läsa! Jag vet inte än vad jag  ska skriva om meng kommer nog på något bra!
Ha en fortsatt trevlig dag!

KORT WEEKEND - Göteborg

Göteborg: Lilla London som det också kallas! Goa och glada göteborgare är något som alla bör träffa! Göteborg är en av mina favoritstäder i Sverige och det är en sån underbar och glad stad! Låter konsigt att säga glad stad men det är sant man blir bara glad av att ha varit där!

Boende i Göteborg!  Mat och Dryck i Göteborg  Att göra i Göteborg  Shoppingen i Göteborg

Sevärdheter:

Liseberg:
Lätt Sveriges roligaste nöjespark! Här finns det att åka något för alla eller för er som inte gillar att åka några attraktioner kan istället spela på någon av dt många spelhjulen eller sätta sig ner och ta en våffla eller något annat gott!
Adress: Örgrytevägen 5, 412 51 Göteborg

Göteborghjulet: Nu kan du även se Göteborg ifrån luften i Göteborgshjulet! Priset för vuxna är 95 kr, priset för barn mellan 4-17 är 60 kr och barn under 4 åker gratis!
Adress:

Botaniska Trädgården: Här kan du titta på de 20 000 olika växtarterna som finns i den Botaniska Trädgården, som också är den största i Norden och en av världens ledande i sitt slag. Här hittar du Sveriges största samlig av tropiska orkideér.
Adress: Carl Skottsbergs Gata 22A, 413 19 Göteborg

Göteborgs Fiskauktion: Sveriges största Fisk auktion har funnits i över 100 år! Det startades år 1910. Och om du är på plats tidigt på morgonen kan du få vara med om en spännande auktion med havets läckerheter! men som privat person kan du ej handla här men en otrolig spännande upplevelse för dig som gillar fisk!
Adress: Fiskhamnen, 414 58, Göteborg, Sverige
Öpppetider: Mån: 7.00 tis-fre: 6.30
KORT WEEKEND - Malmö

Malmö: Är Sveriges tredje största stad som många av er redan vet! Malmö ligger längst ner i Sverige i Skåne län.
I Malmö finns det 174 nationaliteter som representerar Malmö kommun.
Malmö är en jättefin stad tycker jag, kan passa på också när man har vägarna förbi Malmö så rekommenderar jag att ta en liten tripp till Helsingborg och till Danmark!

Sevärdheter:
Lilla Torg:
Är ett charmigt litet torg i Malmö och ett av det populäraste mötesplatsen i staden. 1592 nalades torget till ett marknadstorg och just på det här torget kan du se hus ifrån 1500-talet och frammåt.
Adress: Lilla torg 1, 211 34 Malmö

Historisk vandring: Följ med på en historisk vandring igenom Malmö´s stad som tar dig tillbaka till medeltidens historier till den mordena tiden, idag. Turen håller på i 2 timmar.
Adress: Göran Olsgatan 4, 211 22 Malmö

Turning Torso: Om ni är i Malmö får ni inte missa att besöka den mest otroliga byggnaden i Malmö, Turning Torso som är Sveriges högsta byggnad med en höjd på 190 meter högt! Detta är ett bostadhus.
Adress: Lilla Varvasgatan, Malmö

Västra Hamnen: är en vackrer strandprommenad som erbjuder fantastisk arkitekttur, grönområden och en fantastisk uttiskt över Öresund!
Adress: Sundspromenaden, Malmö  

Mer sevärdheter!

Hotell i Malmö


Mat och Dryck i MalmöKORT WEEKEND - Stockholm

Stockholm i mitt hjärta, drömmarnas stad det är du! Jajamensan idag blir det en liten kort informations inlägg om våran vackra huvudstad, Stockholm! Jag har faktiskt aldrig varit i Stockholm, det låter helt sjukt, att jag inte har varit i Sveriges huvudstad, men jag tror inte jag är själv om det heller! Men jag skulle jättegärna vilja åka dit på en kort weekend och sitta på ett mysig café och strosa runt på Stockholms gator!

Stockholm: Är Sveriges huvudstad och Nordens befolkningsmässigt största tätort. Staden grunadades under tidigt 1200-tal.
Stockholm är den stad som besöks mest av alla städer i Sverige och varje år är det över 1 miljon utländska turister som besöker staden. 
År 2010 var Stockholms kommun Europas miljöhuvudstad och var den första staden i Europa som har tilldelats denna årliga status.
I staden är det lätt att transporteras, antingen med, buss, bil, taxi, SL (Storstockholms Lokaltrafik) eller Lokal Båttrafik!


För att komma till de olika slags boendena i Stockholm, klicka på någon av de här tre länkarna eller sök själv!

   Hotell i Stockholm     Vandrarhem i Stockholm    Camping i Stockholm


Sevärdheter:

Vasamuseet: 
Är ett museum vid Galärvavet! Här kan du se Regalskeppet Vasa som sjönk för 300 år sedan, gå tillbaka i tiden och titta på hur folket levde och vad de åt! Här kan du cokså få prova en riktig dykarklocka.

Museer: I Stockholm hittar du massvis med musser, inte bara Vasamusset som jag berättade nyss om utan också Nationalmuseet, Moderna museet, August Stindberg museet, Kungliga slottet med mera!

Gröna Lund: Är ett tivoli där du kan åka massvis med attrationer och berg-och dalbanor men det är bara inte ett tivoli, här kan du även se på teater och se uppträdanden på scenen! Tivolit ligger på Djurgården i Stockholm.

Gamla stan: Detta är Stockholms äldsta stadsdel. När man går på gatorna i gamla stan går man direkt tillbaka 300 år i tiden. Dem äldsta husen i gamla stan är ifrån 1300-talet!


Shopping finns dt gott om i Stockholm och här är några av de många gallerior som finns i staden, NK (Nordiska Kompaniet), Birger Jarlspassagen och Sturegallerian!

För mer tips om shoppingen, sevärdheterna, boendena mm i Stockholms stad klicka då HÄR!
KORT WEEKENDS I SVERIGE!

Hej!
Jag tänkte mig att jag skulle berätta lite om vad man kan göra i Sverige under sommaren och då passar det perfekt för kort weekends.
Till exemple att åka upp/åka ner till huvudstaden, kanske ta en runda till Gränna och titta när de gör polkagrisar, åka spårvagn i det goa och glada Göteborg!
Imorgon ska jag börja med den första kort weekenden och då kommer ni att få reda på lite sevärdheter/saker att göra och ställen att bo på och kanske något litet mysigt café/restaurang!
Ni får gärna lägga förslag på någon svenska stad/samhälle som ni vill att jag ska ta upp i mitt skrivande och något ställe som ni vill veta mer om eller ge tips på kanske ett hotell/restaurang/café osv som har varit bra! Blir jätteglad av kommentarer! Glöm inte av det!

Ha det bra!Sista minuten

Igår var jag fruktansvärt sugen på att ta en sista minuten för regnet bara forsade ner! Men idag är vädret på min sida igen. Men igår så tittade jag på lite olika sista minuten resor till Mallorca, Ayia Napa, Rhodos mm och ving hade några bra ställen för fruktansvärt bra pris!

Prisexemple VING: Jag tar flyget ifrån Göteborg-Landvetter och flyger mot Spanien till Cala d'Or. Där jag sedan får bo på ett hotell som heter Caravella som är ett traditionellt spanskt litet hotell som ligger centralt och nära havet, Men det ingår inga måltider. För en vuxen person får du betala 4675 kr för en vecka. 

Klicka HÄR för Ving´s sista minuten!

Prisexemple FRITIDSRESOR: Jag tar flyget ifrån Stockholm-Arlanda till Turkiet, Izmir, där bor jag på ett hotell som heter, Hotell Atli. Jag bor i ett dubbelrum som har balkong, jag får frukost. Hotellet ligget mitt i centrum och 700 meter ifrån stranden. Det finns restaurang/bar på hotellet, luftkonditionering, pool men ingen barnpool. För två vuxna för hotell och flyg får jag betala 8496 kr.

Klicka HÄR för Fritidsresor´s sista minuten!
Bali

Bali är en ö och en provins i Indonesien som ligger öster om Java, som befinner sig 3,2 kilometer ifrån Bali. "Huvudstaden" eller den så kallade residensstaden är Denpasar, några andra viktiga städer på Bali är Singaraja och Ubud.
På Bali är den största delen av befolkningen hinduer och resten är muslimer, ca 90 procent av de 3,9 miljoner invånarna är hinduer.
På Bali finns mycket skog och många vulkaner där de odlar mycket ris, majs, kokosnötter och kassava, som är en slags halvbuske som det växer rosaröda blommor på.
Ekonomin är främst baserad på turismen, men 2002 och 2005 hände det terrordåder på Bali som har skrämt bort en del turister. Turismen är mest utbredd i de södra delarna av ön men det finns också många turister i de andra delarna också.
Den populäraste staden bland turisterna på Bali är Kuta. De flesta turisterna är ifrån Australien och Europa.
De officiella språken är balinesiska och indonesiska, men ta det lungt inom turismen kan de flesta engelska!

Sevärdheter på Bali!Bilder: google


Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Egeiska havet som ingår i ögruppen Kykladerna. ön ligger nära Tinos, Naxos, Syros och Paros.
Ön är känd för sina vilda nöjesliv som är främst för turisterna under sommartiderna.
Det bor cirka 9320 invånare på ön och den största delen av befolkningen bor i ön största stad som heter just Mykonos.
Ön har en yta på 85,5 kvadratkilometer och den högsta punkten ligger på 341 meter.
Mykonos är känd för deras vackra stränder och deras otroligt blåa vatten, där du som van dykare till nybörjare kan utforska vad som finns under vattenytan!

Intresserad av några saker att hitta på eller några sevärheter som finns på Mykonos? Klicka HÄR!

Mexico!

Mexico har börjat locka mig mer och mer, framför allt hela central- och sydamerika! Idag tänkte jag att jag ska ger er lite information om landet och lite sevärdheter som är värda att besökas!

Mexico: Landet gränsar till USA, Belize, Guatemala, Karibiska havet, Stilla havet och Mexikanska golfen. Mexico har en nästan en yta på 2 miljornerkvadrat meter och är det femte största landet i Amerika. Mexico är också det 11:e folkrikaste landet och spansktalande området på jorden, Mexico har en folkmängd på 112 miljorner invånare.
Huvudstaden i Mexico är Mexico City som också är den största staden i landet.
Som ni förstod innan så är det officiella språket just spanska plus 62 inhemska språk som har samma status.
Klimatet i Mexico varierar ifrån tropiskt till ökenklimat. Längst atlant- och stillahavskusten förekommer det orkaner medans i landets södra och mellersta delar är det aktiva vulkaner och jordbävningar.
Miljöproblemen i landet är vattenföroreningar, luftföroreningar, hantering av farligt avfall samt avskogning som sedan leder till ökenutbredning.

Sevärdheter:

Agua Azul Vattenfall: 
Det är ett vattenfall som är ett måste att besöka om man är i Mexico, vattet är alldeles blått och det är möjligt att bada nära vattenfallet men kan vara farligt ju närmare man kommer eftersom det är väldigt starka strömmar. Vattenfallet ligger en och en halv timmas bilkörning ifrån Palenque.

El Castillo Pyramiden: Pyramiden ligger på Yucatán halvön. Det är en vacker pyramid som visar mayaindianernas kalenderräkning. Det är 91 steg som leder upp till toppen av pyramiden och alltså 365 steg totalt med alla fyra sidorna.

Marknaden La Mercéd: Är en jättestor marknad där du kan köpa kött,fisk, mejeriprodrukter och billig färskfrukt. Marknaden är faktiskt den största i världen och är en stor upplevelse för turister att möta mexikanerna och se den mexikanska kulturen.

Intresserad av mer sevärdheter? Klicka HÄR

Boka?
Boka vinterns resa till Mexico med Ving  Fritidsresor 
Eller boka själv, hitta hotell i Mexico med hjälp av Booking  Hotels


Agua Azul

El Castillo Pyramiden


Kusten var kanon!

Förlåt för dålig uppdatering nu under helgen, men som sagt så har jag varit på kusten och sovit över hos min kompis i deras husvagn! Här kommer lite bilder!

Senare idag kommer ett resetips om Mexico!Foton: Av mig


RSS 2.0