PUERTO PLATA

Idag är det äntligen dags och tid för lite uppdatering ifrån mig, har varit så dålig på uppdatera bloggen men det är så mycket annat som måstes göras! Idag ska jag i alla fall berätta lite om Puerto Plata!

PUERTO PLATA är en provins i norra Dominikanska republiken.
Huvudstaden på provinsen är San Felipe de Puerto Plata.
De flesta turisterna som kommer till Puerto Plata är främst amerikaner, kanadensare och engelsmän. Så om man kan engelska så kan man klara sig på turistorterna.
De bästa dykningställerna finns belägna på den norra kusten, på ett ställe som heter Sousa som ligger 20 minuter ifrån Puerto Plata, där finns de färgstara korallreven och fiskarna.
Puerto Plata har även ganska gott om shopping som de flesta turistorterna. Här finns ett stor "galleria" som heter Playa Dorada Plaza, som också är den största på Puerto Plata.
Ocean World är ett härfigt ställe för barnfamiljer att uppleva ett vattenland där ni kan se delfinshower, de här stället finns på Cofresi Beach som ligger 3 mil väster om Puerto Plata´s centrum.
Stränderna är fantastiska på Puerto Plata och de har inte bara en enda strand utan de har flera men den största och såkallade "huvudstranden" heter Long Beach, sen finns det stränder som heter Playa Dorada, Cabarete, Boca de Cangrejo med mera! Sen har vi Confresi och Costambar men som nu är mera för lyx resorter.
Det finns många val möjligheter att göra på Puerto Plato och en av de är att surfa!
Tumblr_lsm05rguz01qe1aifo1_500_large
Bilder: Google och weheartit
FÖRSTA ADVENT - Planera resa

Idag är det redan första advent och innan vi alla vet ordet av det så är julafton redan här! Hela hösten har bara sprunigt iväg och jag längtar som in i bänken till sommarlovet, solen, värmen, det gröna gräset och sanden emellan tårna!
Igår tittade jag och min familj på ett boende som vi kanske ska hyra i sommar, som ligger på Costa Brava kusten i Spanien! Vi tittade även på hur mycket flyget skulle gå på och vilka tider det skulle lyfta! Åh vad jag önskar att det vore Sommar nu!

Vi brukar oftas åka med Ryanair som vi tycker är otroligt billigt och bra!

Sidan vi har tittat på boenden är: Immovario 


Bloggere+3_large
Bild: weheartit.com


Bild: Immovario.com


Bild: Immovario.com


Bild: Immovario.com


KORFU - Grekland

Såg idag på "En plats i solen" där en familj letade efter deras drömhus på ön Korfus i Grekland. Jag har inte föörut lagt märke till ön men gud vad vacker den var på tv:n och då tänkte jag att det skulle passa perfekt att skriva ett litet inlägg om ön så här kommer det:

KORFU: Är en ö belägen i Grekland och är en av öarna som tillhör de joniska öarna som ligger i Joniska havet mellan Grekland och Albanien.
Korfus största stad heter Korfu och har ca 105 000 invånare.
Resmålet är väldigt populärt av den engelska befolkningen som spenderar sina sommrar här på hotell eller i sina egna hus som de har köpt.
Om man hamnar på ön utan att veta vart man är så skulle man kunna tro att man hade kommit till norra italien, pga dess gröna områden.
Korfu har massvis med härliga stränder som erbjuder mycket bad och sol, Korfu erbjuder också dykning, golfbanor och Korfus stadskärna där man kan strosa runt på stadens gamla gator.

APOLLO - Klicka på länken framför för att se vad Apollo erbjuder.

KORFUGREKLAND - Hittade även den här sidan om Korfu som kanske kan ge er lite extra tips om ön.
Praktik

Har börjat fixa iodning mig lite inför den första praktikdagen på Hotell Fregatten, ska bli jätteroligt och skönt att slippa skolan lite! Vet inte riktigt vad jag kommer att få göra men roligt ska det bli i alla fall!
Ni får ha en fortsatt underbara dag och glöm inte att gå ut i solen och strosa lite! 
Kram på er!

I Receptionen!

Hej igen!

Är tillbaka i skolan efter en veckas höstlov! Det har varit ett lungt och skönt höstlov där dagarna gick åt till att bara vara och ta dagen som den kommer!
Nu på fredag ska jag börja praktisera på hotell Fregatten här i Varberg, vilket jag ser fram emot väldigt mycket, det ska bli kul att få se hur det går till att jobba som recetionist på ett hotell lära sig mer om hotellbranschen.

Ha det bra! ♥


JULKLAPPSTIPS - Resväskor

Här kommer lite länkar där du kan hitta den perfekta resväskan för dig!

Travelheroes

Väskan

Väskbutiken -  Mer weekend bags i skinn.


 


The Beatles Help 65 cm - 4 hjul


Titan X2 Resväskor 67 cm - 2 hjul
Titan lite 64 cm
Samsonite B-Lite 67 cm - 4 hjul
Dem här resväskorna som finns på bild, hittar du HÄR!


RSS 2.0