PORTO SANTO

PORTO SANTO är en ö som tillhör ögruppen Madeira, Portugal. Porto Santo är också den näst största ön i den här ögruppen. Ön har ca 5000 invånare.
Porto Santo har ett milt klimat som gör att man både kan besöka ön på sommaren och vintern. På vintern har aldrig temperaturen sjunkigt under 20 grader, på sommaren råder ett mer varmare temperatur som ligger runt omkring 26 grader. Det är oftast sol och ganska ovanligt med regn.
Porto Santo är även känd för "Golden Island" eftersom sanden där är nästan guldfärgad.
Huvudorten på ön heter VILA BALEIRA.
Runt omkring på ön finns flera barer, restauranger som erbjuder traditionella portugiskiska rätter men också mycket annat.
På Porto Santo´s sydkust finns det en 6 km lång strand för er som gillar lata dagar på stranden och ett dopp i det blå, vattnet på Porto Santo är klart och fint.

För mer info klicka på fet markerade texter!


Visst ser det underbart ut!




Plugg

Ska fortsätta att plugga på svenska och spanskan, har prov imorgon och på onsdag så hinner inte med någon uppdatering mer än den här! Men på onsdag blir det uppdatering! Något förslag på resemål ni vill veta mer om? Kommentera då bara nedanför!

Ha det bra!

Turism

Nu har skolan kommit igång, nästa vecka har vi två prov och tills imorgon har jag en turism läxa som ska läsas!
Så dags för turism och sedan sticker jag ut på en powerwalk i det vackra värdet!

Ha det bra!


Somewhere in varberg! Part: 1

Lovade ju att visa lite bilder, så jag kommer framöver att ha ett litet Varbergs tema men det är inte så att det bara kommer att handla om Varberg i typ 2 veckor framåt, istället kommer jag att visa lite bilder då och då och kanske berätta om något hotell, B&B, restaurang, camping, café osv osv! De här inläggen kommer jag att döpa till Somewhere in Varberg ! Men här får ni ett lite smakprov!

Ha det bra!






VENEDIG

Venedig känner ni nog alla igen, staden som ligger i vattnet! Hoppas ni tycker det är lika facinerande som jag gör! Tänkt igentligen hur man har lyckats att bygga en stan i vatten? det är ju helt sjukt! Jag tänker jämt "Borde inte husen i Venedig har problem med fuktskador, mögel och översvämningar? Det är hur facinerande som helst! Men men nu ska vi fortsätta med dagens ämen som är Venedig och dess transport, som jag själv tycker är ganska spännande att få reda på hur de tar sig fram!

Venedig ligger i nordöstra Italien och är en stad. Venedig är huvudstaden i religionen Veneto.
Staden lockar många turister som vill upptäcka staden på en gondol som just är en av de transportsmedlen som finns i Venedig, här åker det egen båt, båttaxi, Traghetto eller Vaporetto. Man kan faktiskt gå på venedigs smala och ojämna gator men då måste man ha ett litet hum om vart och hur man ska gå. Det är inget att rekomendera till turister, rullstolsbundna eller de som har barn och har med sig en barnvagn utan någon medhjälpare.
De bästa sättet att ta sig runt omkring i Venedig om man ska åka långa sträckor så rekomenderar jag att man tar Vaporetto som är en slags vattenbuss och har flera linjer runt om i Venedig och genom kanalen Canal Grande.
Om man är på bilsemester runt om i Venedig kan man ta bilfärjan, Tronchetto till exemplevis Lido.
Gondol är det klassiska sättet att ta sig fram i Venedig men också det dyraste, det är inte många italienare som tar gondolen utan mest turister. Men med en gondol kan man ta sig fram i de små kanalerna.
Lokal befolkningen har oftast sina egna båtar såsom polis, ambulans, brandkår och båtar för sopor och underhållning.
Varje år besöker det runt omkring 12 miljoner turister den vackra vatten staden.

Sevärdheter:

Storstadssemester

Mer fakta och fler tips?
Klicka HÄR




Fredagar är så härliga!

- Ja, dem är underbara, vet ni varför? Jo bara för att vi börjar 8.15 på morgonen och sen går vi bara till 9.45! Härligt eller hur? Men vi kommer att gå mycket längre efter höstlovet för då kommer vi att ha massvis med studiebesök och praktik på schemat, så det är bara att njuta så länge det vara haha!
Ikväll så ska mina kära klasskompisar komma på lite tacomys, vi är ju bara 5 men en kunde tyvärr inte komma så 4 funkar ju också! haha! 

Men vad säger ni? Vill ni se lite bilder ifrån det vackra Varberg?
Kolla bloggen lite senare idag så kommer det komma lite bilder! 

Ha det bra!  


CALCUTTA

Tänker bara på Pippi när jag hör Calcutta men vet inte alls särskilt mycket om det. Så idag blir dagens ämne just Calcutta och jag tror inte många av mina fina läsare heller vet så mycket om det och tänkte det kunde vara lite kul att få en liten blick om vad Calcutta här!

CALCUTTA är en huvudstad i den indiska delstaten Västbengalen. Calutta ligger i nordöstra Indien och ligger på den östra delen av Huglifloden.
I staden bor det, om man räknar med förorterna så har Calcutta en befokning på ca 15 miljoner! Vilket är väldigt mycket! Invånarna i Calcutta är bengaler och talar bengali.
Calcutta är den tredje största storstadsområdet efter Bombay och Delhi.

Tips på sevärdheter finns nedan!

Tipadvisor                       Vagabond                         Indien.nu



KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur är huvudstaden i malaysia, som ligger i asien.
Just ordet kuala lumpur betyder "Den grumliga flodmynningen". Det det fick sitt namn av just detta eftersom staden byggdes upp på den grumliga floden.
Kuala Lumpur är en av de yngsta huvudstäderna och grunades år 1857.
I staden bor det ca 1,6 miljoner invånare.
Här råder ett varmt och fuktigt klimat och 200 dagar om året regnar det, Kuala Lumpur har en medeltemperatur på 25 grader.

Shopping: Kuala Lumpur har vuxit till en livlig shoppingstad och har nu runt om kring 60 varuhus i staden, men de tär inte bara varuhus de har, de har även olika sorters marknader med lokal produkter. Så om du åker till Kuala Lumpur så låter det som om du inte ska ha svårt för att hitta de du letar efter!

Klicka HÄR för att få veta lite om de olika sevärdheterna i staden!

Klicka på länkarna nedanför om ni vill titta på lite hotell i Kuala Lumpurs trakter.

AGODA                EXPEDIA                HOTELS





SAINT TROPEZ

Saint Tropez är paradiset för kändisarna och de förmögna, men är ändå ett ställe jag skulle vilja åka till trots att jag inte är lika rik som Paris Hilton eller liknande.
Saint tropez var förut en väldig stillsam fiskeby till andra världskrigets slut då det förvandlades till en populär badort men samhället har fortfarande kvar sin stillsamma charm.
I Saint Tropez kryllar det av små mysiga restauranger, caféer längs stranden, här hittar du också massvis med lyxiga barer och exclusiva boutiquer.
Saint Tropez ligger på den franska rivieran och här kryllar det av lyxyatcher som övervakas av världens alla skvallertidningar.
Vill du veta lite mer om Saint Tropez? Klicka HÄR

Hotell i Saint Tropez:


Expedia

Sembo

Vill du veta lite om shoppingen i Saint tropez? Klicka då HÄR!




MÁLAGA

Málaga är en hamnstad på costa del sol (spanskasolkusten) i mitt favorit land, Spanien!Málaga ligger i regionen Andalucien.
Málaga är Spaniens femte största stad med 600 000 invånare.
I staden finns det två floder: Gualdalmedina, som delar staden i två delar, på den högra sidan av Guadalmedina är den moderna sidan och på den vänstra sidan finns den historiska och gamla sidan. Sen så har vi Guadalhorce, som är Málagas största flod som finns i de västra stadsdelarna.
I Málaga produceras det mycket vin av det många vingårdarna som finns runt omkring staden.
Staden Málaga har sin försörjning av stål-, järn- och metallindustrin.
Om man befinner sig i Maálga så tycker jag att man ska besöka Málagas hamn, Puerto de Málaga! Där det finns massvis med fina båtar att titta på.

Sevärdheter

Málagas hamn:
Om man befinner sig i Málaga så tycker jag att man ska besöka Málagas hamn, Puerto de Málaga, där det finns massvis med fina båtar att titta på!

Plaza Del Toros La Malagueta: Är en tjurfäktningsarena i Málaga. Om du är intresserad av tjurfäktning så kan du komma hit och titta men annars är det bara spännande och gå och titta på byggnaden som liknar en anning Colosseum. Vill veta mer!




Shopping

Shopping finns det gott om i Málaga. Om du gillar att köpa skor så är Málaga det rätta stället för dig, igentligen är hela Spanien ett av det bästa ställerna när man ska köpa skor om man gör ett undantag ifrån Italien såklart! Spanjorerna älskar skor och här hittar du små och stora skoaffärer som kan erbjuda det mesta!

El Corte Ingles: Är ett storvaruhus som finns på det flesta ställerna i Spanien. I Málaga hittar du det på Avendia de Andalucia.

Plaza Major: Är ett mycket bra och modernt köpcentrum. Plaza Major ligger nära flygplatsen, i mellan Málaga och Torremolinos. köpcentrumet är som en slags outlet där du hittar affärer som Nike och H&M med flera.

Atarazanas: Är den bästa och största marknaden i málaga. på marknaden kan du fynda kött, fisk, grönsaker, frukt men de tär int ebara mat här kan du cokså köpa Flamencodräkter med mera. Öppettider: mån-lör: 8-14 


Flyg till Málaga

Cityairline

Norwegian




Bloggen är nr 2

Som sagt så har jag börjat skolan nu och hinner inte blogga lika mycket som förut men ska i alla fall försöka skriva minst ett inlägg per vecka, vill lägga den största energin på skolan nu istället och får ta bloggen i andra hand, men bara så ni vet och inte tror att jag har slutat blogga! Men fortsätt kika in lite då och då!
Johanna som skrev för någon vecka sen om språkresor ska nog kanske skriva ett till inlägg. Spännande, eller hur?
Men nu slut pratat om bloggen vill ni se lite bilder ifrån min och min systers stuga?





Lina, jag, Nathalie, Angelika, Sofia och Amanda
5 Tu11 och 1 Be11


RSS 2.0