3 Landskap - SVERIGE

Har fått en jättestor uppgift i turismen, vi ska nämligen samla information om 3 landskap och de landskap jag har valt är Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Vi har nu några lektioner på oss framöver att färdigställa en liten "mässa" om Sveriges landskap och om aktiviteter som man kan göra i landskapet och vad som är typiskt för landskapet, så vi ska få göra varsin monter och ställa ut på skolan och sedan ska vi också ha en powerpoint redovisning om landskapen, men powerponit redovisningen är bara för klassen, så nu är det verkligen full rulle kan man lungt säga! Får se om jag kommer att hinna skriva något inlägg!

Ha en bra dag! ♥


Fotbolls VM i Spanien


SANYA - Kina

Sanya ligger i den södra delen av Kina och gränsar till Thailand.
Sanya har blivit ett populärt turismmål på senare tid framför allt för Hongkong borna för att komma iväg ifrån stressen. Men det är int ebara Hongkong borna som kommer hit, hit kommer också andra turister ifrån Kina och såklart utanför Kinas gränser. det som lockar de flesta besökarna är klimatet, de vackra bergen och såklart havet och stränderna.
Sanya har de bästa stränderna och är ett perfekt destination för storstadsborna.
Enligt kineserna så kallas denna pärla för lilla Hawaii.
Några stränder i Sanya är: Sanya Bay, Yalong Bay, Dadonghai och detta är något som man bör besöka när man är här.
Mellan december och april är den bästa perioden att åka till just Sanya, för det blir så otroligt varmt här på sommaren.
Någon speciell period att åka kan vara den 15 januari då befolkningen firar Huanhua festivalen då människorna ger varandra blommor för ett bra år.

Men på Sanya är det inte bara sol och bad som råder, på Jiefang gatan finner du marknadsstånd, mataffärer, varuhus med mera, gatan är den längsta gatan i staden.
På Honggi gatan finns hittar du de bästa shopping möjligheterna, här finns varuhus och shoppingcentrum.

Mer info klicka HÄR
Bilder: google.se


Svar till en läsare!

Jag fick en fråga om jag kunde skriva om Rom och då vill jag bara säga det att jag sedan har skrivit endel om Rom i tidigare inlägg!
Om ni är intresserade mer utav Rom så får ni klicka in er på mina kategorier där det står EUROPA och scrolla ner till Rom.
Men själv klart kan jag göra en liten kort resumé om vilka restauranger och caféer man bör besöka och vart man kan fynda de bästa kläderna och vilka sevärdheter som är värt ett besök! Detta kommer att komma framöver kan jag lova!

Tack för kommentaren så tveka inte att kommentera och fråga saker, bara roligt att se att det är några som uppskattar det jag skriver om!


SANYA

Imorgon ska jag försöka hinna att skriva ett inlägg om Sanya!
Vilket fantastiskt ställe och jag har aldrig hört om det innan fören idag!
Så glöm inte att kika in på bloggen imorgon!

COOKÖARNA - Rarotonga & Aitutaki

Cooköarna är känt för dess vackra natur, tropiska klimater och det underbara turkosa vattnet. Det ligger i Stilla halvet och Cooköarna består av flera olika öar och är ett drömresemål.
Är ett avslappnat Söderhavsparadis med vajande palmer och kritvita stränder.
Polynesiska folket som bor på ön är väldigt trevliga och gästfria, så om du åker till Cooköarna eller har varit där så kommer du att känna dig väl bemött ifrån första stund du blir bemött .
Något som lockar de flesta besökare är såklart havet som är på alla kanter och de millånga ständerna men också snorklingen eller dykningen bland korallreven och alla havsdjur, i havet kryllar det av bläckfisk, musslor och en massa fisk.
Cooköarna delas in i två olika ögrupper,den södra och den norra.
De södra öarna är de vulkaniska öar och höga berg.
Den största ön heter, Rarotonga, på ön Rarotonga ligger huvudstaden Avaru som är en sömning liten by men som sedan vaknar till liv när det är marknad, när det är marknad så kan du fynda allt ifrån frukt till t-shirts, snäckor och pärlor. 
Rarotonga är ingen speciell stor ö´, för här kan du nämligen bara hyra en cykel eller en scooter för att ta dig runt hela ön.
En ö som också är värt ett besök är ön Aitutaki som är en sällsynt naturpärla. Många som har varit på ön anser att denna ön är den vackraste ön i Söderhavet. Ön ligger i en enorm lagun, i blått och turkost vatten, fylld med mängde av färgrika fiskar. en tur till Cooköarna är inte fullbordad om du inte besöker ön Aitutaki.

Läs mer om Cooköarna här: fijiresor.se
Bilder: Google


Syd-och Nordön på Nya Zeeland (PART 1)

Har nu nästan kollat igenom alla broschyrer som jag packade på mig under TUR mässan i Göteborg!
Idag tänkte jag ta något/några resetips ifrån australienresor! Tänkte också att jag ska ta och fortsätta att skriva lite kort om några speciella ställen på Nya Zeeland och dela upp det i Part avsnitt som ni ser ovanför! Säger bara Enjoy!

Waiheke Island:
Waiheke är känd som "The Island of Wine" eftersom det finns många vingårdar där, men ön har inte så mycket mer att erbjuda.
Waiheke Island är en utav de större öarn på nordön av Nya Zeeland som har ett varierat och naturskönt landskap.
På den vänstra delen av ön finns den populära stads-och strandlivet. Här finner du de mysigaste caféerna, nöjena och shoppingen men om man inte är en stadsperson ska man istället bege sig till den östra sidan.
Waiheke når du lätt som ligger endast en halvtimmes båtresa från Auckland.

Nelson:
Nelson ligger på sydön längst upp i norr i Nya Zeeland.
Staden kryllar av flera vackra nationalparker, vingårdar, stränder och landets högsta antal soltimmar under året och är den näst äldsta staden i Nya Zeeland och är ett center med trevliga butiker, en fin hamn och massor av charm.
Många konstnärer som har besökt staden har förälskat sig i landskapet i och runt Nelson, så här finner du då massor av gallerier och utställningar som är värda att besöka!Waiheke Island


Nelson


RSS 2.0