CATALUNYA - Spanien

 
Dags för det sista inlägget på Spanien veckan! Har varit en väldigt rolig vecka måste jag säga (för mig i allafall, som älskar Spanien).
I dagens inlägg tänkte jag göra en snabb resumé på mitt favorit område i Spanien, Katalonien som ligger i norra Spanien i öster.
Jag tänkte plocka ut två godbitarna ur regionen (enligt mig) men säkert många av er andra nog tycker också.
 
CATALUNYA är en region i Spanien.
Regionen omfattar 4 provinser: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona.
 Katalonien som den heter på svenska gränsar till Frankrike och Pyrenéerna i norr, i söder är det Valencia som gäller och i väster finns Aragonien.
 
Barcelona är huvudstaden i regionen och faktiskt näst största staden i Spanien.
Barcelona är en stor pulserande stad men mycket liv, här har du shoppinggatan för de köpsugna, La Rambla. Här finner du allt ifrån de mest expensiva affärerna till de vanliga butikskedjorna såsom, Bershka, Mango, Zara, Pull and Bear.
Men shopping är inte det enda utan här finns också Camp Nou för den som är sportsintresserad. Här spelar stjärnor såsom Messi, Pedro, Xavi och Inestai FC Barcelona!
Här kan du och kompisgänget dra ner över en kort weekend och titta när de kämpar om bucklan i "La Liga".
Du som kanske mer är en historier eller livsnjutare kan jag rekommendera en tripp runt omkring på egna fötter runt om i staden, här hittar du massa fantastiska skulpturer och byggnader, kanske ett besök till "Sagrada Familia".
Barcelona har många mysiga caféer och restauranger och här är det ingan problem att hitta ett ställe att avnjuta en god tapasrätt.
Varför inte ta ett dopp i det blå också, här finns stränderna, Barceloneta, Strand St. Sébastiá, Strand Nova Mar Bella och många mer.
 
L'estartit (Estartit) är en liten fiskeby en timmes biltur ifrån staden Girona som ligger strax ovanför Barcelona.
Den här mysiga by är inte upptäckt av så många turister än, vilket kan vara skönt vissa gånger. De turister som kommer hit är skandinaver, engelsmän, tyskar, många fransmän då gränsen mellan denna by och franskagränsen är nära. Men här är det många spanjorer ifrån Barcelona som har sommarhus här.
I fiskebyn finns det många restauranger och glasscaféer, här finns också små butiker på samma gata, Santa Anna. Men ingen vidare shopping om jag får säga det själv.
Om du är ute efter shopping bör du ta bussen som tar dig Girona, till ett område Salt. Där finns ett stort shoppingcentrum som heter just Salt. På shoppingcentret finns affärer som Pull and Bear, Bershka, Zara, Mango, Pimkie osv.
Varje torsdag brukar det hållas marknad i by då det sälj allt ifrån mat till kläder och väsker. Perfekt tillfälle om man vill gör lite fynd.
L'estartit har det mesta att erbjuda och är ett paradis för barnfamiljer, här finns en lång vacker strand, lite utanför byn finns en ö, Illes Medes, där du kan ta en snorkelbåt ut till ön och snorkla, här är vattnet väldigt klart och en väldigt spännande upplevelse för de som inte har testat på snorkling förut.
De som gillar mat eller att fika får spetsa öronen ett tag.
Casi Casi: är en typiskt Spansk restaurang där du kan beställa jättebillig men samtidigt hur god som heslt tapas. Hit kommer spanjorerna och äter och då är det ett säkert kort.
Feretti: Är en glassbar med otroligt god glass (apelsin&choklad), caféet har en mysig personal och så glömde jag säga en sak också, här säljs nog världens goaste creps.
Alba: Är en restaurang som lagar allt ifrån fisk till kött, här ät maten underbart god, personalen är trevliga och man får maten nästan med en gång.
 
 
L'estartit
 

ALICANTE - Spanien

Turisterna som lockas hit är främst Skandinaver men också tyskar och britter.
För dig som vill kombinera sol,bad,shopping, nattliv och historia är Alicante en perfekt stad för just dig att besöka.
Om man nu då ska prata lite om shoppingen så kan jag bara säga att här råder ett bra shoppingutbyt för köpsugna turister, men även restaurangutbytet är stort också. Här hittar du allt från de billigaste restaurangerna till de mest exclusiva.


Något jag kan rekomendera är Alicantes fantastiska hamn där det kryllar av små pitteroeska caféer.
Ifrån hamnen kan du också ta en båttur till "La Tabarca", ön som ligger lite utanför kusten.
På "La Tabarca" finner du vackra stränder, restauranger och barer. Här är vattnet ett marint naturreservat.

Hotell/Boende i Alicante

Hotels.com

Novalsol.se

Booking.com


CARTAGENA - Spanien

 
CARTAGENA är en hamnstad i sydöstra Spanien. Här bor de ca 207 000 invånare. Staden ligger i regionen Murcia.
Cartagena är rik på fiske och sin handelshamn men här finns också en större marin flottbas.
Staden är en lung stad som kanske inte lockar undomsgänget till att parta, här råder en lugn miljö.
Temperaturen ligger runt om kring 25-30 grader under sommar månaderna.
För dig som vill njuta totalt under semestren erbjuder Cartagena fina stränder och ett klart vatten att svalka sin kropp i.
 
För dig som är matintresserad kan jag rekommendera restaurangen "Viva bar and Restaurant" som passar alla från barnfamiljen till det romantiska paret. Här serveras lokalmat såsom de spanska traditionella rätterna till billigt pris.
 
I Hamnen i Caratgena finner du "The tourist Boat" som tar dig på en timmes rundtur runt i hamnen som har en fantastiskt stämning ombord med musik.
Men båt är inte det enda du kan göra här, här kan du snorkla och dyka i det fantastiska medelhavet.
 
 

SAN SEBASTIAN - Spanien

Staden ligger i Baskien
Just namnen San Sebastian kan skilja sig ifrån språket man använder, i Spanien heter staden San Sebastian medans på andra ställen kan de heta något annat, på baskiska heter staden just Donosti eller Donostia.
För att ta in lite historia så blev fasktiskt San Sebastian en väldigt populär badort under 1800-talet och är fortfarande populärt.
För att fortsätta lite på den historiska biten så är gamla stan inne i San Sebastian värt ett besök, här kryllar det av små inhemska spanska restauranger i varenda hörn, här finns också barer.
När man är på semester i San Sebastian kan man lätt gå till fots flera kilometer, här finns så mycket att titta på.
 
På den mer moderna sidan av San Sebastian finner du lyxiga märkesbutiker, varuhus, klädaffärer, smyckesaffärer, skoaffärer och mycket mer.
Om du inte är så mycket för shopping kan du gå längst de imponerande långa alléerna eller de lyxiga avenynerna, där det firas många internationella festivaler, såsom "Skräckfestivalen" som lockar världens mest kända skådespelare hit.
 
Om vi nu ska se på de man bör göra när man besöker San Sebastian så är ju "La Concha" och "El Sardinero" ett måste, det här handlar om stränder som är utmed San Sebastians vackra strandprommenad.
 
Inte fått nog av San Sebastian? Klicka HÄR
 
  

VALENCIA - Spanien

Valencia är en stad i Spanien på östkusten med ca 800 000 invånare.
Valecia är faktiskt Spaniens tredje största stad och känt för sin otroligt goda paella som är själva paellas hemstad.
Staden är som alla de andra städer rikt på restauranger och shopping.
Något som lockar de flesta besökarna hit är också Valencias otroligt bra nattliv.
Men för de som är lite introttsintresserade så är staden också ett bra besöksmål, här ifrån kommer det kända fotbollslaget Valencia CF och om man har vägarna förbi så bör man besöka fotbolls areanan som laget spelar på, Estadio Mestralla. Valencia har vunnit den spanska ligan 6 gånger men dock senast 2004.
På Arenan Estadio Mestralla finns en maxkapacitet på 55 000 platser och är den femte största arenan i Spanien.
Adress: Estadio Mestalla: Avda. de Suecia s/n. 46010 Valencia

I Valencia kryllar det av fina och vackra byggnader som aktitekten Santiago Calatrava har bidragit med. Om du är intresserad av konst och aktitektur så kan jag rekommendera muséet "Ciutat de les Arts i les Ciéncies", som är en av de populäraste museeum i Valencia och detta museum har själva Santiago Calatrava bygg upp, som är född och uppväxt i just Valencia.
Adress: Avinguda Autopista del Saler, C.P.46013 Valencia

En resa till Valencia passar till alla människor, gamla som unga!
Inte fått nog utav Valencia? klicka HÄR




PALMA DE MALLORCA - Spanien

Palma är en stad på den otroligt vackra turist ön Mallorca.
Mallorca är väldigt populärt bland de svenska turisterna och fortsätter i samma trend men det hindrar inte många från att besöka ön! Just staden Palma som jag ska berätta lite om nu är en kanon stad med mycket shopping, sol och bad och nattliv.

Palma är huvudstaden i Mallorca, i staden bor det ca 360 000 personer och trots den lilla befolkningen så hittar du just här de hippaste kaféerna, den storslagna shoppingen och såklart mängde med barer och restauranger i varje hörn.
De mesta hittar du i Palmas centrum såsom museer, sevärdheter och såklart katederalen Catedral de Palma, även kallad La Seu.
Men Palmas centrum har inte bara massa historiska bitar utan också en rad massa torg. Placa Major, är Palmas vackra huvudtorg.
För du som turist ska kunna se allt detta så rekommenderar jag att gå till fots igenom Palmas vackra och små gågator.
För dig som är intresserad av historia kan jag rekommendera Gamla stan som börjar efter Katedralen, Catedral de Palma, här kryllar det av gröna torg och små snirkliga gator.

Om du istället spenderar långa dagar på stranden istället för de historiska bitarna så varför inte sola på en av Mallorcas finaste stränder? Platja de Palma är en lockande sandstrand med inbjudande Medelhav. Ta buss 15 ifrån Palmas stad och fortsätt 30 minuter österut så kommer du till denna underbara sandstrand.

Shoppingen är ju klart bäst i Palma om man nu inte jämför med New York!
På Avinguda Jaume III hittar du den bästa gatan för märkesshopping, några affärer såsom El Corte Ingles, Mango och Massimo Dutti är några av de få affärerna på denna gatan.

Om du befinner dig i Barcelona eller Valencia så kan du faktiskt ta båten som går avgår flera gånger per dag. Det tar ca 3 timmar och 45 minuter med snabbfärja.

Har du inte fått nog av Palma nu så kika in då på denna sidan som jag har använt mig mycket av då det gäller Palma! Klicka HÄR




SPANIEN vecka

Eftersom jag älskar Spanien så tänkte jag varför inte ha en hel Spanien vecka där jag skriver om några Spanska smultronställen som jag vill besöka/har besökt!
Imorgon börjar jag den Spanska veckan så var beredda på eldiga inlägg!

Adios Amigos! ♥



Viva España

Yo soy español, español, español


SOMMAREN 2012

Är detta alla har längtat till? Sommaren 2012 som alla verkligen har sett fram emot något otrolig och överallt man tittar så skriver människor " sommaren 2012 kommer bli den bästa någonsin" osv osv!
Har alla längtat efter ett sådan här skit väder? (ursäkta mitt ordval) Men om hela den här sommaren (hösten) kommer att regna bort och ha en temperatur på 15 plus grader så ska jag banne mig ta en sista minuten!!
Är så otroligt trött på det här skit vädret så jag snart spyr! Menmen nu är det slut klagat! Blir ett litet inlägg senare som får oss alla att längta bort en aning!


Hollister

Jag köpte ju en del när jag och min bästis var i Stockholm och en affär vi var mkt på var hollister som ligger inne i Gallerian! Det är en butik ifrån Kalifornien och det ha hur fina kläder som helst! De har väldigt mkt basic klassiskt som är jättesnygg! Här köpte jag en klänning, kjol, topp och en bikini,man kunde också köpa body lotion och parfym som luktade underbart!


RSS 2.0