VARBERG
EL SALVADOR - SVERIGE (PART 3: Avslutningsfest)

Hej!

Som några av er säkert vet så har min skola haft utbyte med några elever i från El Salvador och de har spenderat 3 veckor i Sverige och jag och min klass har fixat och donat på Vandrarhemmet som de bodde på, vi lagade frukost och kvällsmat till dem och satt sent på kvällarna och bara snackade och sjöng för fulla halsar med i de spanska sångerna med komp av gitarr. Dessa veckorna har varit några av de veckor som kommer att finnas för evigt i mitt hjärta och vara en av samlingarna av minnena jag har plockat med mig under alla mina år på jorden.

Den sista kvällen tillsammans med dem vad så sorglig, för man kanske inte ens kommer att träffa de igen, men något sa inne i mitt huvud att det här är inte sista gången jag träffar dem!


Ed, Jag och JohannesTU1 ♥ (amanda och jag saknas!)Stefan, Erik, Rodrigo och CesarEd och Jag ♥


SIMONE I USA

Ni glömmer väl inte att titta in på min barndomsvän Simones blogg, hon berättar om hur livet som Au pair i USA är och att vara borta ifrån sin släkt och vänner.

SIMONE's BLOGG


TUR

Igår var jag på TUR-mässan i Göteborg och har fått massvis med inspiration om vad jag nu ska ta upp i min reseblogg, så bered er på lite mer bloggning än vad det var tidigare, men som sagt så går skolarbetet före bloggen och har ganska mycket i skolan just nu men ska göra så gott jag kan med bloggandet!
Som sagt så var jag på TUR igår och det var välidgt bra och hur mycket folk som helst, såklart så hängde jag vid "I need Spain"´s monter och plockade med mig massvis med broschyrer!
Idag har jag kikat lite på några broshyrer ifrån Västindien, Miami, Dubai och mycket mer!


PLUGGA I VÅGORNA - Johanna

Plugga i vågorna nästa sommar

Om idén att åka på språkresa utomlands inte är nog spännande så finns det definitivt ett antal olika sätt att få igång både entusiasmen och adrenalinet. Ett kan ju vara idén om att slippa familjesemestern och istället få träffa nya vänner från hela världen och vara totalt föräldrarfri under ett antal veckor. Ett annat kan vara tanken på en spännande storstad eller vackra stränder att njuta av utanför lektionstid. För den som älskar äventyr och nya utmaningar kanske en språkresa med lektioner i dykning och surfing vore något? 

Språkkurser där det ingår lektioner i surfing och dykning, bara för att nämna några vattensporter, erbjuds på flera ställen i världen. De flesta är i engelskspråkiga länder, men även spanska och franskakurser kan kombineras med vattenäventyr. Lär dig franska i Biarritz på franska sydkusten och du kan njuta av medelhavsvågorna på eftermiddagarna. I kursen ingår lektioner i franska på morgonen och surf-lektioner efter lektionstid. Man får låna all utrustning som man behöver och lärarna är erfarna och duktiga. Man behöver ingen erfarenhet utan här lär du dig att surfa från scratch.

Vill man studera engelska utomlands (studera engelska utomlands) har man flera alternativ, både nära och längre bort. England har stor surfkultur utmed sydkusten. Ett bra alternativ är att resa på språkresa till Torbay och sen gå en surf eller dykkurs på plats. Vill man ha en kombinerad kurs kan man resa till antingen Australien eller Kalifornien i USA. Runt om Australien erbjuds så kallade ”English in Action” kurser där man lär sig engelska och surfing tillsammans. Australien älskar sport och möjligheterna till friluftsliv och äventyr är stor här. På Sunshine Coast, utmed Australiens Stilla Havs-kust, kan man plugga engelska och ta dyklektioner på helgerna. Här är medeltemperaturen på dagarna aldrig lägre än 20 C, så vilken tid på året du än vill resa lockar havet!

Vill man studera spanska kan man resa antingen till Spanien, eller till mer exotiska Costa Rica. Här finns flera möjligheter att surfa och utöva andra vattensporter. Den skola som du studerar vid kan hjälpa dig att boka kurs eller hyra material när du är på plats, dessutom kan din språkreseförmedlare ge gratis rådgivning innan du bokar så att du får precis vad du söker efter. Vill du lära dig mer om var det är bra att surfa kan du besöka Surfsveriges (Surfsveriges). När du kommer hem har du både nya kunskaper, en snygg solbränna och möra ben i bagaget!
GÄSTBLOGGARE - Johanna

Hej allihopa!

Jag vet inte om ni som har följt mig ifrån början kommer ihåg Johanna som hade skrivit ett inlägg om att åka på språkresor? Men i alla fall så kommer det kanske imorgon ett inlägg som Johanna har skrivit, men vad det handlar om kan jag tyvärr inte säga, utan det får ni själv gå in och kika på!
Men kan lova att det kommer att väcka intresset hos några av er i alla fall!

Ha en fortsatt trevlig lördag!


EL SALVADOR - SVERIGE (PART 2)

KÖPENHAMN
Under två underbara veckor har jag och min klass som nu ni alla säkert redan vet, tagit hand om några elever ifrån El Salvador och som jag lovade i förra inlägget så skulle jag ju visa lite bilder ifrån bussguidningen som vi gjorde till Köpenhamn. Så här kommer det!


Färjan över till Danmark

Irma och Amanda


Amanda, Johanna och jag

Bästis och jag


EL SALVADOR - SVERIGE

♥Hej!
Varför jag inte har uppdaterat nu den senaste tiden är bara för att vi har haft/har praktik just nu och vårat uppdrag är att ta hand om några elever ifrån EL Salvador, vi får ta hand om Vandrarhemmet som de bor på och städa och laga frukost och kvällsmat till dem och såklart umgås med dem!
Det här har varit två av de roligaste veckorna på länge, alla är så himla snälla och roliga!
Men nu ska de snart fortsätta sin tripp upp i Sverige, till medelpad i en veckas tid och sedan så blir det avskedningsfest för dem och tror faktsikt att några tårar kommer att rulla ner för kinderna!


Åh, vad jag kommer att sakna det här otroligt härliga gänget! ♥

Nästa inlägg kommer att handla om när vi åkte till köpenhamn med eleverna ifrån El Salvador och var beredd på BILDBOMB


Mysigt!

Hej allihopa!

Förlåt mig för att jag har varit borta i en hel vecka ifrån bloggandet!
Sitter just nu med ett gäng härliga människor ifrån El Salvador!
Min klass och jag har nu praktik och praktiken går ut på att vi ska ta hand om de här eleverna ifrån El Salvador och vi har så himla roligt! Vi lagar mat och bara umgås med dem! Nu ahr vi tagit hand om dem i en hel vecka och en vecka återstår! Komemr nog att gråta när de åker hem igen, för jag har verkligen fått vänner för livet! Tror nog att jag kommer att gråta floder!!


RSS 2.0