Mexico!

Mexico har börjat locka mig mer och mer, framför allt hela central- och sydamerika! Idag tänkte jag att jag ska ger er lite information om landet och lite sevärdheter som är värda att besökas!

Mexico: Landet gränsar till USA, Belize, Guatemala, Karibiska havet, Stilla havet och Mexikanska golfen. Mexico har en nästan en yta på 2 miljornerkvadrat meter och är det femte största landet i Amerika. Mexico är också det 11:e folkrikaste landet och spansktalande området på jorden, Mexico har en folkmängd på 112 miljorner invånare.
Huvudstaden i Mexico är Mexico City som också är den största staden i landet.
Som ni förstod innan så är det officiella språket just spanska plus 62 inhemska språk som har samma status.
Klimatet i Mexico varierar ifrån tropiskt till ökenklimat. Längst atlant- och stillahavskusten förekommer det orkaner medans i landets södra och mellersta delar är det aktiva vulkaner och jordbävningar.
Miljöproblemen i landet är vattenföroreningar, luftföroreningar, hantering av farligt avfall samt avskogning som sedan leder till ökenutbredning.

Sevärdheter:

Agua Azul Vattenfall: 
Det är ett vattenfall som är ett måste att besöka om man är i Mexico, vattet är alldeles blått och det är möjligt att bada nära vattenfallet men kan vara farligt ju närmare man kommer eftersom det är väldigt starka strömmar. Vattenfallet ligger en och en halv timmas bilkörning ifrån Palenque.

El Castillo Pyramiden: Pyramiden ligger på Yucatán halvön. Det är en vacker pyramid som visar mayaindianernas kalenderräkning. Det är 91 steg som leder upp till toppen av pyramiden och alltså 365 steg totalt med alla fyra sidorna.

Marknaden La Mercéd: Är en jättestor marknad där du kan köpa kött,fisk, mejeriprodrukter och billig färskfrukt. Marknaden är faktiskt den största i världen och är en stor upplevelse för turister att möta mexikanerna och se den mexikanska kulturen.

Intresserad av mer sevärdheter? Klicka HÄR

Boka?
Boka vinterns resa till Mexico med Ving  Fritidsresor 
Eller boka själv, hitta hotell i Mexico med hjälp av Booking  Hotels


Agua Azul

El Castillo Pyramiden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0