VENEDIG

Venedig känner ni nog alla igen, staden som ligger i vattnet! Hoppas ni tycker det är lika facinerande som jag gör! Tänkt igentligen hur man har lyckats att bygga en stan i vatten? det är ju helt sjukt! Jag tänker jämt "Borde inte husen i Venedig har problem med fuktskador, mögel och översvämningar? Det är hur facinerande som helst! Men men nu ska vi fortsätta med dagens ämen som är Venedig och dess transport, som jag själv tycker är ganska spännande att få reda på hur de tar sig fram!

Venedig ligger i nordöstra Italien och är en stad. Venedig är huvudstaden i religionen Veneto.
Staden lockar många turister som vill upptäcka staden på en gondol som just är en av de transportsmedlen som finns i Venedig, här åker det egen båt, båttaxi, Traghetto eller Vaporetto. Man kan faktiskt gå på venedigs smala och ojämna gator men då måste man ha ett litet hum om vart och hur man ska gå. Det är inget att rekomendera till turister, rullstolsbundna eller de som har barn och har med sig en barnvagn utan någon medhjälpare.
De bästa sättet att ta sig runt omkring i Venedig om man ska åka långa sträckor så rekomenderar jag att man tar Vaporetto som är en slags vattenbuss och har flera linjer runt om i Venedig och genom kanalen Canal Grande.
Om man är på bilsemester runt om i Venedig kan man ta bilfärjan, Tronchetto till exemplevis Lido.
Gondol är det klassiska sättet att ta sig fram i Venedig men också det dyraste, det är inte många italienare som tar gondolen utan mest turister. Men med en gondol kan man ta sig fram i de små kanalerna.
Lokal befolkningen har oftast sina egna båtar såsom polis, ambulans, brandkår och båtar för sopor och underhållning.
Varje år besöker det runt omkring 12 miljoner turister den vackra vatten staden.

Sevärdheter:

Storstadssemester

Mer fakta och fler tips?
Klicka HÄR




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0