Qatar

Qatar är ett land i Mellanöstern som ligger på en halvö i Periska viken.
Huvudstaden är Doha där landets internationella flygplats ligger, där kan du åka direktflyg ifrån antingen Köpenhamn eller Stockholm.
Qatar har allt som en storstad beger, bra shopping och pluset i kanten är att här finns också vackra stränder och roliga aktiviteter som man kan göra.

Logi: Eftersom Oatar har gott om olja och glas så tillhör de ett av Mellanösterns rikaste länder så här finns det inga problem med att bo på flotta lyxiga hotell men ett litet problem är att det inte finns särskilt många vandrarhem och hostel.
Men man kan bo ganska billigt här också, det populäraste stället att bo är Corniche, hamnprommenaden och West Bay är det populäraste stället för hotell där det hela tiden byggs nya hotell.

Klimatet: Det är väldigt torrt och varmt på Qatar.
Om du reser under sommaren kan det vara runt 45-55 grader vilket kan vara lite obehagligt varmt för vissa personer då det kanske är bättre att åka under vår, höst och vinter.

Att göra: i Qatar kan du bada och sola på någon av de vackra sandstränderna, här finns också offentliga stränder i exempelvis i området Katara. Många av hotellen i Qatar har både utomhuspool och inomhuspool och till och med så har några sina egna stränder.
Något som är väldigt populärt i Doha är vattensport så som vattenscooter och Kitesurfing.
I Coriniche-området finns det många museum där du som är interserad av historia. De bästa stället är då Museum of Islamic Art.
Man kan också åka ut på ökensafari men inget för dig som blir lätt åksjuk.

Mer info om detta klicka HÄREtt sånt där inlägg om förlåtelse...

Ja, nu är jag äntligen tillbaka här på bloggen, ska försöka bättra mig och jag tror jag kommer att göra det! för så fort vintern kommer känns det som om jag går ner i en "depp period" där jag inte orkar något alls!
Men nu ska jag verkligen försöka satsa på bloggen, för jag har ju haft en del läsare som kommer och går lite då och jag vill verkligen förmedla de jag skriver i bloggen till er!

Kanske någon ny läsare som har hamnat på min blogg?
-Vill bara berätta då att jag skriver om olika typer av resor och resemål, det kan vara allt ifrån äventyrsresor till att jobba som au pair. om det är några önskemål om något slags resemål så kan ni bara skicka en kommentar!


- Nu kör vi!


Happy New Year


6609830939_e69f66056a_z_largeDsc09711-jpg_blogg_181924090_large


RSS 2.0