Shopping i Rom

Som jag redan har sagt så ska jag och min familj till Rom i sommar och då har jag förberett mig lite om sevärdheter, shopping och lite restauranger osv. Idag ska jag berätta om vilka shopping ställen jag ska besöka i Rom.

Shopping: Rom har allt du behöver eller vill ha, du behöver inte vara som jag och titta upp några speciella gator som erbjuder bra shopping, du kan gå runt och strosa lite här och där i Rom för här lär du hitta allt! Allt ifrån klädaffärer till delikatesbutiker.

 La Rinascente: Är ett varuhus, här kan du hitta allt, men jag skulle själv rekomendera att gå ute på stans gator och kolla i de små butikerna i stället för i varuhus, men själv så ska jag in hit och titta lite i alla fall! Varuhuset ligger nära Via Sicilia

Via dei Giubbonari: Är en shoppinggata som erbjuder ett ungt mode för ungdommar, här ligger alla små modebutiker på rad.

Porta Portese: Är en loppmarknad som är öppen varje söndag och här hittar du allt som du letar efter.

Franchi på Via Cola di Rienzo 204: Är Roms bästa delikatessbutik, här kan du som är intresserad av mat köpa korvar, salami, ostar, viner och pasta.

Via Cola di Rienzo: Här kan du också förutom köpa mat så kan du också köpa skor, väskor och kläder.

Mas Allo Statuto: Ligger mellan Termini och Piazza Vittorio på Via dello Statuto 11. Det mest kända varuhuset för att köpa billiga kläder och skor, detta varuhus har även öppet på söndagar.


När jag kommer hem ifrån Rom så lovar jag att jag ska ger er ännu mer shopping tips och vart man kan köpa saker billigt med bra kvalité och vart man hittar alla märkes kläder och om Rom själv har någon häftig butik som är värd att besöka, men som sagt mer om detta när jag har kommit hem ifrån Rom men det är ju någon vecka kvar.
Foton: Av mig 2005


Sevärdheter i Rom

Nu börjar det dra ihop sig till min familjs resa till Rom och jag längtar så himla mycket! Jag har varit där innan och det är en fantastisk stad med otroliga byggnader och konst vart man en tittar och är en stad alla bör besöka vare sig om man är konst intresserad eller inte! Det finns så mycket att görra där! Det är ju Rom jag pratar om!

Rom: För er som inte vet så är Rom huvudstaden i det sko liknande landet Italien. Rom ligger i regionen Lazio, huvudstaden är uppbyggd av de sju berömda kullarna: Caelius, Aventinen, Capitolium, Esquilien, Palatinen, Quirinalen och Viminalen. Floden som går igenom staden heter Tibern.
Rom är den grönaste staden i Europa på grund av dess många parker.

Sevärdheter:

Cestius pyramid:
Är en pyramid som ligger vid Porta San Paola. Pyramiden byggdes 12 f.kr och sags ha tagit 330 dagar att bygga. Pyramiden är Roms bäst bevarande antika byggnadsverk.

Colosseum: Är såklart ett måste om man är i Rom, det är en sånn otrolig byggnad och man får bara rysningar att stå utanför och titta upp mot byggnaden. Arenan rymmde 55 000 åskådare och hit kom folk för att se på gladiatorspel, teater eller avrättningar!

Fontana di Trevi: Är också ett måste om man är i Rom det enda jag var besviken på var att jag hade trott att fontänen skulle ha varit mycket större men den var ganska lite och låg på ett litet torg, men otroligt mysig var det där och varför inte passa på att önska sig något när man väl är där?

Peterskyrkan och Petersplatsen: Det här är också ett ställe man måste besöka, det är här påven bor och det är otrloligt stort med gravkammaren under byggnaden, där man kan se gravarna av andra påvar. Här finns också massvis med tavlor och annan konst utsmyckat i kyrkan. Petersplatsen är otroligt stor, faktiskt var det större än vad jag hade förväntat mig!

Piazzale Garbaldo: Är en hylling till frihetskämpen och nationalsiten Guiseppe Garibaldo, Statyn ligger högt upp och erbjuder en magnifik utsikt över staden. Statyn är både en minnes staty och en rondell!

Inte fått nog av sevärdheter i Rom? KLICKA HÄR

Den här veckan kommer jag att ha ett tema på staden Rom! Imorgon kommer det att komma tips om shopping, imorgon berättar jag även vad som kommer att berättas på onsdag!


Colosseum

Fontan di Trevi

Foton: av mig 2005


Barbados

Barbados som ligger i Västindien är en östat som tillhör ögruppen små Antillerna. Ön ligger nordöst om Venezuela. De närmaste öarn som är grann ö med Barbados är Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna.
Barbados yta ligger på 430 kvadratkilometer stort och består till största delen av lågland. Barbados har troligen inte bildats av ett vulkanutbrott och består främst av kalk och korall.
Barbados har en hög levandsstandard och är populärt bland turister.
Barbados enda stad heter Bridgetown men den kallas oftast The City eller Town. 
Klimatet är tropiskt, regnsäsongerna är mellan juni-oktober.
Det officiella språket är engelska. 
Valutan heter: Barbadisk dollar (BBD).

Sevärdheter/att göra?:  

Carlisle Bay-området:  Barbados har ett fantastiskt liv på havets botten med färgstarka koraller och fiskar, här kan du också se sjöhästar och havssköldspaddor. Carlisle Bay är rätt för dig som vill utforska mer än bara land, det är lätt att hyra utrustning till snorkling och dykning och även guidada turer.

Barbados Museum: Ligger i Barbados enda stad Bridgetown och detta är för er som vill veta mer om Barbados historia, här kan du se möbler, tavlor och annan konst ifrån det gamla Barbados.

Bridgetowns sandstränder: Om man är trött efter all sighseeing eller om du bara vill sola och bada under semestern så passar Bridgetowns sandstränder perfekt för personer som du. Västkustens stränder sägs vara bland världens bästa!

Harrison's Cave: Är en grotta nära Welcham Hall Gully. Harrison Cave är en kalkstensgrotta som sägs vara ett av världens underverk. Vill du veta mer om Harrison's Cave? KLICKA HÄR


Föresten visste ni att Barbados är Rihannas hemland?


Barbados krittvita sandstränder och deras turkos gröna hav!

 Harrison's Cave!
Den här grottan bör alla som besöker Barbados besöka! 


Barbados är verkligen en underbar paradis ö! med sina krittvita sandstränder och turkost grönt hav! Såklart finns Barbados med på min top ten lista över resemål jag vill besöka. Min mamma har varit här när hon var ung och det var kanon bra där. Det här är en sånn stor dröm för mig att åka till den här ön och även dra vidare till grann ön Saint Lucia!


Madagaskar

Madagaskar: Är en stat belängen i Indiska oceanen just på ön Madagaskar! Ön ligger öster om södra Afrika och ön till ytan är den fjärde största ön i världen.
På öns östsida finner du en av de många skogarna och deras bäckar som faller brant ner i Indiska Oceanen! Mer innåt land finner du de bergiga områden, i väster är det bördig slättlandskap.
Madagaskar har skiljts åt ifrån den Afrikanska fastlander mer än 50 miljoner år och har under tiden utvecklat sin egen natur.
ön är känd för sina 28 olika sorters Lemurer, mer än hälften av världens alla Kamelionter bor just på Madagaskar. Här finner du också många av öns 1000 olika sorters Orkiéer.
Madagaskar är ett av jordens fattigaste länder.
Klimatet är tropiskt längst kusterna och tempererat i inlandet och torrt i söder.
Några av Madagaskars största miljöpromblem är vattenföroerningarna och deras skogsavverklingar då många djurarter och växter hotas.
I Madagaskar pratar dem malagasiska och franska.
Huvudstaden är Antananarivo.

Sevärdheter/att göra?:

Huvudstaden Antananarivo:
Självklart är Madagaskars huvudstad ett ställa man bör besöka om man är i Madagaskar, här kan du uppleva deras historia och kulturen.

Nosy Be: Är en ö som ligger nordväst om madagaskar. Ön är väldigt populär bland turister som besöker denna ön.

Nationalparken Tsingy de Bemaraha: Ligger i Melaky och är en nationalpark, här kan du utforska fågelarter och andra djurarter, självklart finns de kända lemurerna som Madagaskar är känd för i parken.
Parken är av många vassa stenar som du kan se på bilden nedan.


Nationalparken


Back on track med hus i Toscana

Japp, då var jag här igen! Hoppas ni alla mår bra, jag mår ju lite si och sådär har nämligen fått nackspärr... Men imorgon blir det nog bättre. Eh, nu ska jag inte tråka ut er med mitt liv! Är ni sugna på lite restips? Idag hade jag tänkt mig att leta hus i Italien! Inte för att jag ska köpa hus direkt just nu, är ju bara 16 år men det är alltid roligt att kolla runt lite vad man kan hitta för olika bostäder! Imorgon blir det inget inlägg för då har jag dans! Men på fredag är det dags igen! Ne nu får jag sluta tjata här kommer kanske ett hus eller en lägenhet! 

Hus i Toscana, Lucca   
Ett parhus. Huset består av källare, entré, förråd, vardagsrum, två badrum och fyra sovrum.
Färdig att flytta in i, inga renoveringar behövs.
Staden Lucca ligget en timmes bilfärd ifrån radhuset och stranden ligger 50 minuter bort. Närmaste staden ligger ca 2 kilometer bort.
Boytan: 110 kvadratmeter
trädgården: 600 kvadratmeter
terass: 30 kvadratmeter
Huset ligger runt 3 miljorner kronor, för mer specifikt pris kolla länken nedan.

Klicka här för bild, pris och mer info: KLICKA HÄR

Ps. Tack till er alla som klickar in på min blogg då och då eller kanske rent ut sagt preminuerar på den! Har nått 60 unik besökare och är jätteglad! Tack allihopa! ♥


Visst är huset urgulligt!?


Lo siento

Jag är ledsen allihopa men jag kommer inte hinna blogg nu på några dagar, har den sista slutspurten kvar i skolan och vill verkligen ge alla mina krafter jag har kvar på det! Sen blir det ju gymnasiumet för mig. Men jag lovar när jag kommer tillbaka efter några dagar så är jag på fötterna igen och är redo att visa er världen! Ge gärna tips på resemål i kommentarsfältet! Har det bra ♥

vinnaren är...

Dagens tips på resmål är Seychellerna!

Seychellerna: är en stat i västra indiska oceanen, utanför Afrikas östkust.
På Seychellerna pratar dem engelska, franska och seychellisk kreol.
Den största staden i staten är Victoria.
På Seychellerna råder det ett tropiskt klimat men hettan svalnas av ju närmare du kommer havet.
Under maj-september är det svalare på den sydöstra monsunden medans den varmaste tiden är under nordväst monsunden från mars-maj.
Seychellerna består av 118 öar varav 50 korallöar, den största ön är Mahé.
Till de mindre öarna tillhör Bird, Aride och Cousin som bara är några av de mindre.
En av korallöarna är Aldabraatollen.
Seychellerna är ett lyxresmål och lever främst på lyxturism. 
De lever också på sitt fiske, främst tonfisk.

Sevärdheter/ att göra?: Seychellerna är en paradisön som erbjuder mycket sol och bad på deras otroligt fina sandstränder. Så det är just det som jag ska tipsa er om.

Stränderna på Mahé: De största sevärheterna på Mahé är öns fantastiska stränder. Beroende på vilken strand man väljer så kan man gå ifrån höga vågor till blickstilla hav, från högvatten till lågvatten.

Cousin Nationalpark: Ligger inte mer än 2 timmars båtresa ifrån Mahé. Har finns massvis med olika fågelarter och Cousin kan man besöka på tisdagar,torsdagar och fredagar. 

Korallrevet vid Aladabra Atoll: Ett av världens största korallrev som sträcker sig över 22 kilometer och omger en stor lagun, där det kan vistas tigerhajar, från en början var det havssköldspaddornas boplats.

Stranden Anse Lazio: Är Seychellernas och ön Praslins bästa strand, vattnet här är alldelsen turkost och sanden är kritvit. Här finns också ett korallrev att snorkla i.

Stranden Beau Vallon: En av de mest största och populäraste stranden på Mahé. Här finns stora härliga vågor, och stranden är fri från sten!


Uppdatering på Fredag!

Kommer inte ha tid att blogga om något imorgon men på fredag så lovar jag er att jag ska skriva några rader, funderar på att ge tips om antligen Seychellerna som är som en paradisö i Indiska oceanen eller Galápagosöarna som ligger i Stilla havet? Vad tycker ni? Eller har ni något tips på ett speciellt resmål ni vill åka till eller har varit på? Vore jätteroligt att få veta lite om era semesterdrömmar! Kram på er ♥


Åh, vad jag längtar till sommaren!


MAURITIUS

MAURITIUS:Är en östat i Indiska oceanen, 160 mil om de afrikansk kontinenten och Madagaskar.
Mauritius upptäcktes av portugiserna år 1505. Där efter styrdes ön av Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Mauritius blev självständigt år 1968. I Mauritius bor det mest indier och en del afrikaner.
Den största staden i Mauritius är Port Louis.
Det officiella språket är engelska. 
Själva ön Mauritius ligger på, skapades av sedan länge utslockna vulkaner och är omgiven av korallrev.
Mauritius har ett tropiskt klimat och under sommaren (November-Maj) är det mycket hett med mycket regn. Under sommaren förekommer också en del cykloner. Om ni gillar regn ska ni åka till Mauritius under febuari-mars då nederbörden är över 200 mm, årsnerderbörden ligger på 1500 mm.
På vintern (juni-oktober) råder det värme och torka.
Miljöproblemen i landet är vattenföroreningar och nedbrytning av korallreven.

Sevärdheter/att göra?:
Fotvandring på havets botten:
Om man inte gillar eller vågar att dyka kan man istället gå på botten och titta på alla de färgglada fiskarna och korallreven.
Man tar på sig en speciell dykarhjälm som förses med syre ifrån en båt  och så kan man prommenera bland fiskarna utan att det på någon tidpunkt blir djupare än att man kan nå botten.

La vanille krokodil- och naturresevat: Här kan du gå och titta på krokodiler som är importerade ifrån Madagaskar. Om du fortsätter din tur igenom naturresvaret kan du se apor, vildsvin och jättelika sköldpaddor som kan vara upp till 150 år gamla.

Strandområdet Trou Aux Biches: Trou Aux Biches är ett stort srandområde som ligger i det nordvästliga hörnet av ön. I Staden Mon Choisyfinns några av landets bästa offentliga stränder.

Teplantagen Boris Cheri: Är ett 600 hektar stort teplantage, här blir teet plockat och packat. Plantagen ligger norr Souillac. Om man besöka teplantagen så ingår det lunch på Le Saint Aubin, som är huvudbyggnaden till en gammal sockerplantage.

Natural History Museum: Ligger i Port Louis och är ett museum där du kan titta på den uppstoppade exemplaret av den utdöda fågelarten, Dronten. Dronten var en stor duvart. Men det är inte bara dronten du kan se på i detta museum, här finns cokså ett stort biblotek.

Port Louis marknaden: Ligger såklart i Port Louis, vid hamnen, där du kan köpa frukt, kött, fisk, grönsaker, kläder och mycket annat smått och gott, ska man köpa något här så ska man pruta!

Inte fått nog av Mauritius sevärdheter?: KLICKA HÄR


MADRID

Japp det är sant, det blir ännu en stad och i dag blir det Madrid's sus och brus!
Madrid:Är huvudstaden i Spanien! Madrid ligger mitt i Spanien och det är bara för att det ska vara lika långt från norr till söder och från väster till öster.
Madrid är den tredje mest folkrikaste staden i EU efter London och Berlin. I Staden bor det ca 3,3 miljoner invånare.
Klimatet är fruktansvärt varmt inne i storstaden Madrid och kan nå upp till 40 grader på sommarnar men de tär inte så vänligt oftast ligger temperaturen runt 30-35 grader medans på nätterna det kan gå ner till 18 grader. På vintrarna ligger temperaturen mellan 7-10 grader på dagen och på natten ca 0-4 grader.

Att göra/sevärdheter:

Madrid Amusement park:
Är mitt i centrala Madrid där du har möjlighet att åka karuseller eller varför inte någon berg och dalbana.

Madrid sightseeing buss: Här kan du åka med en buss som tar dig tillbaka i tiden, här får du veta mycket om Madrids historia samtidigt som du kan titta på spännande och vackra byggnader.

Rastro: Är en marknad som är öppen på lördagar och söndagar, här kan du hitta allt möjligt från kläder till mat.
Själv marknade håller till på Plaza de Cascorro och Ribera de Curtidores.

El Corte inglés: Är Spaniens största varuhuskedja. Här kan du fynd i princip allt i varuhuset hittar du en mataffär och brevid mataffären finns en delikatesbutik för er finsmaker!

Fnac: Är en fransk affär som säljer elektronik prylar. Fnac hittar du brevid El Corte inglés. och hät har du adressen:  C/Preciados 28, 28013 Madrid

Sephora: Är för er som gillar allt med hud- och hårvårds produkter. Här säljer dem shampo, hårspray, kosmetika och parfymer. I Sephora finns även deras egna märke som just heter Sephora.
Adressen är: Plaza Puerta del Sol , 3 28013 Madrid

Pull & Bear: är en klädaffär som jag glatt kan rekomendera! Här hittar du kläder både för killar och tjejer är inte så jättedyrt och här finns att fynda kläder, accesoarer och en del skor!
Du hittar Pull & Bear's klädesaffär på dessa adresser:
Albufera Shopping Center
ALBUFERA 153      
28038 MADRID

Alcala 330
28027 MADRID
MADRID
tel.- +34 913675546

Zara:
Och såklart finns det flera underbara Zara butiker vart du än tittar. Här hittar du en av butikerna på adressen: C/Gran Vía 34, 28013 Mardid.


GRAN VÍA


Cypern

CYPERN
Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och och är belängen i dess östra del en bit utanför Turkiets sydkust. Cypern ligger igentligen i Asien men av historiska och kulturella skäl anses ön tillhöra Europa!
Klimatet på Cypern är medelhavsklimat med torra somrar och regninga vintrar. Sommarvädret varierar från svalt i bergsområdena och till varmt på låglandet.
Cyperns huvudstad är Nicosia.
De officiella språken är turkiska och grekiska. 

Sevärdheter/Att göra?
Den gamla staden:
Nicosia som är huvudstaden i Cypern har både förnyat sig och bevarat det gamla här kan du se på gamla byggnader och kyrkor, och det tar inte lång tid att hitta någon sevärdhet i gamla staden.

Det arkeologiska museet: Finns i huvudstaden Nicosia, eftersom Cypern är rikt på fornskatter kan du gå på just det här muséet och titta på alla möljiga skatter och det här är ett måste för alla turister som är i huvudstaden att besöka detta muséet.

Afrodites Bad: 50 kilometer norr om staden Paphos ligger enligt ledenden Afrodites bad. Området är så vackert att det inte är konstigt att det blev sammankopplat med Afrodite som är skönhet och kärleksgudinnan.

Ayia Napia: Det gamla fikelägret är ett av det vanligaste chartermålen, här lär du stöta på många solande och festande turister. Förutom turisterna så finns det också ett kloster från 1500-talet, Själva klostergården ligger mitt i staden och är en tyst och grön oas. För er som vill komma bort ifrån stadens sus och brus är detta värt ett besök!


Nicosia

Åh, Cypern är också ett resmål som har vuxit i mina ögon! Kolla bara vattnet!


Tyskland

Eftersom det är mycket nu med Eurovision song contest så tänkte jag ta upp lite info om själva värd landet! Det kanske är någon av er som ska åka till Tyskland och heja på Sverige? Idag kommer jag som sagt ge er lite tips på sevärdheter och små fakta om landet.

Tyskland: Ligger i centraleuropa och har 16 delstater. Tyskland är ett av världens ledande industriländer.
I norr gränsar Tyskland till Danmark, i öster Polen och Tjeckien, i söder Österrike och Schweiz och slutligen i väst finns länderna Frankrike, luxemburg, Nederländerna och Belgien.
Tyskland har 82 miljoner invånare och är det näst folkrikaste land i Europa efter Ryssland.
Huvudstaden i Tyskland är Berlin och är den största staden i landet. Följt efter Berlin kommer Hamburg och München.

Att göra?/Sevärdheter:

Berlins Zoologiska Trädgård
: Landets äldsta zoo från 1841. Parken är 30 hektar stor och är världens största med 13.000 olika djurarter.

Heinrich Herzt Tornet: Ligger i Hamburg och Heinrich Herzt tornet är den högsta byggnaden i Hamburg som är 271,5 meter hög. I tornet finns en restaurang där du kan se ut över staden. Till restaurangen hör också ett discotek till som har öppet till 01.00

Kölner Domkyrka: Är en kyrka som ligger i Köln och är Tysklands största kyrka och Nordeuropas största gotiska katedral.

Oktoberfest: En festival som är i München som är världens största och högljuda offentliga festival. Håller på i 16 dagar och det dricks mycket öl.   


Kölnerdommen i Köln


San Marino

Tittade på Eurovision song contest igår och såg att en land som heter San Marino var med och jag tänkte med en gång "Vad är det för land, finns det verkligen ett land som heter det, ligger det ens i europa?" Och nu idag har jag kollat upp det! Här kommer dagens restips:

San Marino: Är en av Europas mini stater och ligger helt omslutet av Italien.
San Marino är den enda kvarvarande av de stadsstater i Italien under medeltiden, eftersom staten har tillhört Italien och att den är helt omsluten av Italien så pratar dem just italienska där.
Klimatet på sommrarna är varma och under vintrarna så kan temperaturen nå under fryspunkten.
San Marino har 28800 invånare, varavt 4352 bor i huvudstaden som är just San Marino.
Landet är i valutaunion med Italien och har euro som valuta.
San Marino har ingen flygplats som om man ska åka hit någon gång är närmaste flygplatsen Rimini som är ca 20 kilometer bort. Annars finns flygplatserna i Rom och Milano men då är det ca 200 kilometers avstånd mellan flygplats och San Marino.

Shopping:
Det finns två outletet i San Marino som är ett måste om man letar efter märkeskläder och accesoarer och så finns det shoppingcenter som också är värda ett besök.
Queen Outlet
Via tre Settembre, 3-47899 Serravalle 
San Marino Factory Outlet
Via Strada dei Censiti, 1-47891 Rovereta
Atlante Shopping center
Via tre Settembre, 17-47891 Dogana

Vill du veta mer om San Marino? KLICKA HÄR


San Marino verkar hur mysigt som helst, något att kanske åka till i framtiden?


Cali Cali Cali California

Alla har nog en dröm att åka till USA, en dröm för mig är att åka till Kalifornien. Och dagens tips blir just för Kalifornien! Om du har önskemål att veta mer om något land, stad osv som jag kanske har nämnt här i bloggen eller om det är något ni vill jag ska ta upp så säg till!

Kalifornien är den folkrikaste delstaterna i USA, delstaten ligger på USA:s västkust..
Den första europé som utforskade Kalifornien var Juan Rodriguez Cabrillo från Portugal, år 1542.
Karlifonien har ett väldigt varierande landskap med bördiga dalar, höga berg och obesökna öknar.
De största städerna i delstaten är Los Angeles, San Diego, San Jose och San Francisco som ligger vid Kaliforniens kust medans huvudstaden i delstaten, Sacramento ligger i inlandet. Kalifornien har många jordbävningar som drabbar oftas tättbefolkade områden.
Klimatet är väldigt skiftande beroende på vart i delstaten man är men den större delen av delstaten har medelhavsklimat med kyliga och regniga vintrar till varma och heta sommardagar. Ju längre bort ifrån havet du kommer blir det mer medelhavsklimat medans det ofta är dimma vid kusten.

 Sevärdheter/vad kan man göra?:

Staden Palms Spring: Staden är känd för att vara en bra semester ort som ligger i ett område med berg och skogsområden. På sommrarna är det en perfekt plats för barnfamiljer som erbjuder sol och bad medans på vintern där dem erbjuder på skidor.

Staden San Diego: Som har kvar den latinamrekanska glimten som erbjuder avslappnat och solrikt klimat med otroligt vackra sandstränder.

Golden Gate Park: Ligger i San Francisco och är en park som sträcker sig över 10 kilometer och består av underbara blomsterträdgårdar, sjöar och grönområden.
I parken finns även ett akvarium ifall vädret inte står på eran sida.

San Francisco bukten: Här kan du se alla möjliga segelbåtar av olika slag åka in och ur hamnen.
San Francisco Bay är den största fjorden på den Kaliforniska kusten och från fjordens myning kan man se Golden Gate bron som byggdes 1937

Shopping:
Shoppingen i USA är billigt. Om du ska köpa något speciellt märke så ska du satsa på att köpa det i USA! Men H&M och Zara´s priser är inte någon stor skillnad ifrån Sveriges priser. Outlet butiker är väldigt bra att besöka där du kan hitta något med bra kavalité till ett bra pris!


Brasilien

Brasilien ligger i Sydamerika och gränasar till alla länder i sydamerika förutom Chile och Ecuador.
Klimatet i tropiskt utom i sydligaste delen där det är tempereratBrasilien har många regnskogar och jordbruksområden. I söder förekommer det översväminignar och temperaturen kan sjunka till minusgrader. Medans i nordost kan ha långa torrperioder.
Huvudstaden är Brasília men största staden är São Paulo.

Att göra/sevärdheter?

Flodbåtstur:
I Amazonas kan du åka på flodbåtstur där du åker på floden och ser djuren ifrån floden, om man går på en vandringstur inne i Amazonas kan det vara svårt att ta sig fram så då är detta betydligt mycket bättre.
i båtresan ingår det oftast mat och dryck i priset, de dyraste sättet att åka på floden är att ta en turistbåt men då är det billigare med detta att ta en fraktbåt istället.
Naturområdet Estáncia de Agua de itiquira: om du är trött på Brasiliens huvudstad kan du från en 170 meter utsiktspunkt kan man se ut på över en dal med skog och naturens egna kristallklara simbassänger.
Iguacu vattenfall: På gränsen mellan Argentina och Brasilien kan man skåda dem otroligt stora och vackra vattenfallen, Vattenfallen kan utforskas både på den brailisanska sidan och den argentinska sidan och nationalparken. Porten till vattenfallen är Foz do Iguacu, där är det också även möjligt att ta en dagtrip till Paraguay. Det är bäst att besöka Iguacu under månaderna augusti - november för under månaderna maj - juli är det mycket vatten och man kan inte gå lika nära vattenfallet.
Karneval i Brasilien: Att vara med om en karneval i Brazilien är en helt otrligt upplevelse, där allt stannar upp och det är musik och dans som gäller.
Den bästa karnevalen är i Rio där den är mest färgrik, kändaste och överväldingande. I Bahia är karneval ett evenemang som alla dras in i, till och med de som bara har kommit för att titta.
Olinda som ligger nära Recife har också en frägsprakande karneval.
Nordöstra Brasilien standstränder: Visserligen är Copacabana och Impanema de mest kända stränderna men om du vill besöka mil långa stränder som är obefolkade ska du vara i staterna Ceara , Rio Grande do Norte, Maranhao. De små fiskbåtarna och sanddynerna som bidrar till strändernas härliga atmosfär och måleriska stämning.
Jericoacoara och Canoa Quebrada är utmärkta ställen att börja på, om du vill utforka sandstränder av orärd strand. Är du sugen på att simma med dellfiner? så på Praia da Pipa , nära Natal kan du vara  99 procentsäker att du kommer att få simma med lekfulla delfiner.

Inte fått nog av sevärdheter? KLICKA HÄR Iguacu

Den kända stranden Copacabana


Vi er røde, vi er hvide!

Man behöver inte åka långt för att se något mysigt land räcker med Danmark! I sommar ska jag åka mycket till Danmark har jag bestämt, dels för att Danmark är väldigt fint och mysigt, jag kommer ju såklart hålla min i själva huvudstaden Köpenhamn, där shopping ska stå på att göra listan.
Danmark:
Danmark är vårat grannland och det är lätt att ta sig dit, ta bara öresundståget över till Danmark och så är du framme! I lilla Danmark bor det ca 5,5 miljoner glada danskar.

Vad kan man göra då?
I Danmark finns allt möjligt att hitta på, för mig och många räcker det bara att gå runt och strosa på landets alla kullerstenar och titta på folk.
Shopping: Danmark kan erbjuda mycket när det gäller shopping faktiskt, de har tillexemple Urban Outfitters som bara finns här i Stockholm och för mig som bor väldigt långt bort i från stockholm har det närmare till Danmark (tror jag i alla fall) haha! men det käns liksom om det är närmare, i alla fall här hittar du adressen.
Urban Outfitters
Ostergade 42b
1100 Kobenhavn
Denmark

Tivoli
Det finns också så mycket mera än bara shopping du kan också besöka "Tivoli" som ligger i Köpenhamn. Dem har öppet från 14 april till 25 september. Gratis för barn mellan 0-7 år.
Mer info om Tivoli? KLICKA HÄR


Ibiza


Ibiza tillhör Spanien men ligger ut vid öarna i medelhavet. Ön har en folkmängd som når upp till 110 000 invånare. Största staden är så klart Ibiza, där efter kommer San Antonio och San Rafael.
Ön är kuperad av klippiga kuster förutom i den södra delen. Ön skapade pga ett vulkanutbrott under vattnet för 150 000 år sedan, det är därför öns berggrund består av svart lava och som de kallar det "Roca Negra"
Till Ibiza lockas framför allt ungdomar och ön sägs vara en "partyö" där många kända djs har gästat ön och gjort sina spelningar där.
Om man ska åka till Ibiza och vill undvika de mesta turisterna så ska man inte åka mellan juni- otktober och det gäller att boka hotel eller boende i förtid om man ska åka på sommaren för då är det massvis med turister och det är svårt att hitta ett ledigt hotel/boende.

Discotek:
Beach Party
: Om man vill gå på Beach party ska man sig i områden som Eivissa och Sant Antoni de Portmany.
Privileje: är en av de mest välkända disco klubbarna på ön och den största klubben i världen.
Eden: som är den mest livligaste nattklubben i Sant Antoni de Portmany och Amnézei, som är känd för sina skum partyn.

Inte fått nog av Ibiza och discotek? KLICKA HÄR


RSS 2.0