MAURITIUS

MAURITIUS:Är en östat i Indiska oceanen, 160 mil om de afrikansk kontinenten och Madagaskar.
Mauritius upptäcktes av portugiserna år 1505. Där efter styrdes ön av Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Mauritius blev självständigt år 1968. I Mauritius bor det mest indier och en del afrikaner.
Den största staden i Mauritius är Port Louis.
Det officiella språket är engelska. 
Själva ön Mauritius ligger på, skapades av sedan länge utslockna vulkaner och är omgiven av korallrev.
Mauritius har ett tropiskt klimat och under sommaren (November-Maj) är det mycket hett med mycket regn. Under sommaren förekommer också en del cykloner. Om ni gillar regn ska ni åka till Mauritius under febuari-mars då nederbörden är över 200 mm, årsnerderbörden ligger på 1500 mm.
På vintern (juni-oktober) råder det värme och torka.
Miljöproblemen i landet är vattenföroreningar och nedbrytning av korallreven.

Sevärdheter/att göra?:
Fotvandring på havets botten:
Om man inte gillar eller vågar att dyka kan man istället gå på botten och titta på alla de färgglada fiskarna och korallreven.
Man tar på sig en speciell dykarhjälm som förses med syre ifrån en båt  och så kan man prommenera bland fiskarna utan att det på någon tidpunkt blir djupare än att man kan nå botten.

La vanille krokodil- och naturresevat: Här kan du gå och titta på krokodiler som är importerade ifrån Madagaskar. Om du fortsätter din tur igenom naturresvaret kan du se apor, vildsvin och jättelika sköldpaddor som kan vara upp till 150 år gamla.

Strandområdet Trou Aux Biches: Trou Aux Biches är ett stort srandområde som ligger i det nordvästliga hörnet av ön. I Staden Mon Choisyfinns några av landets bästa offentliga stränder.

Teplantagen Boris Cheri: Är ett 600 hektar stort teplantage, här blir teet plockat och packat. Plantagen ligger norr Souillac. Om man besöka teplantagen så ingår det lunch på Le Saint Aubin, som är huvudbyggnaden till en gammal sockerplantage.

Natural History Museum: Ligger i Port Louis och är ett museum där du kan titta på den uppstoppade exemplaret av den utdöda fågelarten, Dronten. Dronten var en stor duvart. Men det är inte bara dronten du kan se på i detta museum, här finns cokså ett stort biblotek.

Port Louis marknaden: Ligger såklart i Port Louis, vid hamnen, där du kan köpa frukt, kött, fisk, grönsaker, kläder och mycket annat smått och gott, ska man köpa något här så ska man pruta!

Inte fått nog av Mauritius sevärdheter?: KLICKA HÄR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0