Cypern

CYPERN
Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och och är belängen i dess östra del en bit utanför Turkiets sydkust. Cypern ligger igentligen i Asien men av historiska och kulturella skäl anses ön tillhöra Europa!
Klimatet på Cypern är medelhavsklimat med torra somrar och regninga vintrar. Sommarvädret varierar från svalt i bergsområdena och till varmt på låglandet.
Cyperns huvudstad är Nicosia.
De officiella språken är turkiska och grekiska. 

Sevärdheter/Att göra?
Den gamla staden:
Nicosia som är huvudstaden i Cypern har både förnyat sig och bevarat det gamla här kan du se på gamla byggnader och kyrkor, och det tar inte lång tid att hitta någon sevärdhet i gamla staden.

Det arkeologiska museet: Finns i huvudstaden Nicosia, eftersom Cypern är rikt på fornskatter kan du gå på just det här muséet och titta på alla möljiga skatter och det här är ett måste för alla turister som är i huvudstaden att besöka detta muséet.

Afrodites Bad: 50 kilometer norr om staden Paphos ligger enligt ledenden Afrodites bad. Området är så vackert att det inte är konstigt att det blev sammankopplat med Afrodite som är skönhet och kärleksgudinnan.

Ayia Napia: Det gamla fikelägret är ett av det vanligaste chartermålen, här lär du stöta på många solande och festande turister. Förutom turisterna så finns det också ett kloster från 1500-talet, Själva klostergården ligger mitt i staden och är en tyst och grön oas. För er som vill komma bort ifrån stadens sus och brus är detta värt ett besök!


Nicosia

Åh, Cypern är också ett resmål som har vuxit i mina ögon! Kolla bara vattnet!


Kommentarer
Postat av: Malin

Gud, vilken strand är detta? Har precis bokat en resa till Cypern, vill verkligen besöka denna! :) Vore tacksam om du kunde maila mig? :)



2012-03-08 @ 17:32:09
Postat av: Annelie

Hej!
Jag åker till Cypern om 3 veckor och stranden på bilden du lagt ut ser ju helt magisk ut. Dit skulle jag verkligen vilja åka.
Vad heter den stranden??

2012-09-20 @ 14:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0