MÁLAGA

Málaga är en hamnstad på costa del sol (spanskasolkusten) i mitt favorit land, Spanien!Málaga ligger i regionen Andalucien.
Málaga är Spaniens femte största stad med 600 000 invånare.
I staden finns det två floder: Gualdalmedina, som delar staden i två delar, på den högra sidan av Guadalmedina är den moderna sidan och på den vänstra sidan finns den historiska och gamla sidan. Sen så har vi Guadalhorce, som är Málagas största flod som finns i de västra stadsdelarna.
I Málaga produceras det mycket vin av det många vingårdarna som finns runt omkring staden.
Staden Málaga har sin försörjning av stål-, järn- och metallindustrin.
Om man befinner sig i Maálga så tycker jag att man ska besöka Málagas hamn, Puerto de Málaga! Där det finns massvis med fina båtar att titta på.

Sevärdheter

Málagas hamn:
Om man befinner sig i Málaga så tycker jag att man ska besöka Málagas hamn, Puerto de Málaga, där det finns massvis med fina båtar att titta på!

Plaza Del Toros La Malagueta: Är en tjurfäktningsarena i Málaga. Om du är intresserad av tjurfäktning så kan du komma hit och titta men annars är det bara spännande och gå och titta på byggnaden som liknar en anning Colosseum. Vill veta mer!




Shopping

Shopping finns det gott om i Málaga. Om du gillar att köpa skor så är Málaga det rätta stället för dig, igentligen är hela Spanien ett av det bästa ställerna när man ska köpa skor om man gör ett undantag ifrån Italien såklart! Spanjorerna älskar skor och här hittar du små och stora skoaffärer som kan erbjuda det mesta!

El Corte Ingles: Är ett storvaruhus som finns på det flesta ställerna i Spanien. I Málaga hittar du det på Avendia de Andalucia.

Plaza Major: Är ett mycket bra och modernt köpcentrum. Plaza Major ligger nära flygplatsen, i mellan Málaga och Torremolinos. köpcentrumet är som en slags outlet där du hittar affärer som Nike och H&M med flera.

Atarazanas: Är den bästa och största marknaden i málaga. på marknaden kan du fynda kött, fisk, grönsaker, frukt men de tär int ebara mat här kan du cokså köpa Flamencodräkter med mera. Öppettider: mån-lör: 8-14 


Flyg till Málaga

Cityairline

Norwegian




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0