COOKÖARNA - Rarotonga & Aitutaki

Cooköarna är känt för dess vackra natur, tropiska klimater och det underbara turkosa vattnet. Det ligger i Stilla halvet och Cooköarna består av flera olika öar och är ett drömresemål.
Är ett avslappnat Söderhavsparadis med vajande palmer och kritvita stränder.
Polynesiska folket som bor på ön är väldigt trevliga och gästfria, så om du åker till Cooköarna eller har varit där så kommer du att känna dig väl bemött ifrån första stund du blir bemött .
Något som lockar de flesta besökare är såklart havet som är på alla kanter och de millånga ständerna men också snorklingen eller dykningen bland korallreven och alla havsdjur, i havet kryllar det av bläckfisk, musslor och en massa fisk.
Cooköarna delas in i två olika ögrupper,den södra och den norra.
De södra öarna är de vulkaniska öar och höga berg.
Den största ön heter, Rarotonga, på ön Rarotonga ligger huvudstaden Avaru som är en sömning liten by men som sedan vaknar till liv när det är marknad, när det är marknad så kan du fynda allt ifrån frukt till t-shirts, snäckor och pärlor. 
Rarotonga är ingen speciell stor ö´, för här kan du nämligen bara hyra en cykel eller en scooter för att ta dig runt hela ön.
En ö som också är värt ett besök är ön Aitutaki som är en sällsynt naturpärla. Många som har varit på ön anser att denna ön är den vackraste ön i Söderhavet. Ön ligger i en enorm lagun, i blått och turkost vatten, fylld med mängde av färgrika fiskar. en tur till Cooköarna är inte fullbordad om du inte besöker ön Aitutaki.

Läs mer om Cooköarna här: fijiresor.se
Bilder: Google


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0