PALMA DE MALLORCA - Spanien

Palma är en stad på den otroligt vackra turist ön Mallorca.
Mallorca är väldigt populärt bland de svenska turisterna och fortsätter i samma trend men det hindrar inte många från att besöka ön! Just staden Palma som jag ska berätta lite om nu är en kanon stad med mycket shopping, sol och bad och nattliv.

Palma är huvudstaden i Mallorca, i staden bor det ca 360 000 personer och trots den lilla befolkningen så hittar du just här de hippaste kaféerna, den storslagna shoppingen och såklart mängde med barer och restauranger i varje hörn.
De mesta hittar du i Palmas centrum såsom museer, sevärdheter och såklart katederalen Catedral de Palma, även kallad La Seu.
Men Palmas centrum har inte bara massa historiska bitar utan också en rad massa torg. Placa Major, är Palmas vackra huvudtorg.
För du som turist ska kunna se allt detta så rekommenderar jag att gå till fots igenom Palmas vackra och små gågator.
För dig som är intresserad av historia kan jag rekommendera Gamla stan som börjar efter Katedralen, Catedral de Palma, här kryllar det av gröna torg och små snirkliga gator.

Om du istället spenderar långa dagar på stranden istället för de historiska bitarna så varför inte sola på en av Mallorcas finaste stränder? Platja de Palma är en lockande sandstrand med inbjudande Medelhav. Ta buss 15 ifrån Palmas stad och fortsätt 30 minuter österut så kommer du till denna underbara sandstrand.

Shoppingen är ju klart bäst i Palma om man nu inte jämför med New York!
På Avinguda Jaume III hittar du den bästa gatan för märkesshopping, några affärer såsom El Corte Ingles, Mango och Massimo Dutti är några av de få affärerna på denna gatan.

Om du befinner dig i Barcelona eller Valencia så kan du faktiskt ta båten som går avgår flera gånger per dag. Det tar ca 3 timmar och 45 minuter med snabbfärja.

Har du inte fått nog av Palma nu så kika in då på denna sidan som jag har använt mig mycket av då det gäller Palma! Klicka HÄR
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0